In de voorgaande blog is uitgelegd wat employer branding inhoudt. Wanneer je als bedrijf de juiste specialisten wilt kunnen aantrekken, kun je niet meer om employer branding heen.

De uitstraling en reputatie van een bedrijf hebben invloed op de keuze van potentiële werknemers. Als werkgever is het belangrijk om jezelf op de markt te zetten als een aantrekkelijke werkgever.

Een van de meest gebruikte en meeste effectieve methode is een overtuigende video. Een video laat in een aantal minuten veel zien van het bedrijf en kan een duidelijke impressie van de sfeer overbrengen bij potentiële werknemers.

De vaak voorkomende Fun Factor in employer branding video’s

Een veelgebruikte invalshoek die wordt gebruikt in employer branding video’s is de welbekende ‘fun factor’. Bedrijven laten hiermee middels video zien hoe ‘leuk’ het is om bij hen te werken.

Ter illustratie geven wij een aantal geslaagde voorbeelden. Hierbij kunnen we simpelweg niet om een aantal ‘grote jongens’ heen. Google, Dropbox en een aantal andere multinationals zijn jaloersmakend goed in het presenteren van zichzelf als een leuke werkgever. Onderstaand hebben wij 5 voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Een mooi inkijkje bij Google

Het is niet voor niets dat mensen in de rij staan om bij Google te werken. Google wil middels deze employer branding video studenten stimuleren om een stage te doen bij hen.

Hoewel stagiairs in deze video de hoofdrol spelen, is dit voor elke potentiële werknemer/stagiair een mooi inkijkje in de manier waarop er bij Google gewerkt wordt. “Werken voor Google is leuk, uitdagend en inspirerend.” Dit is de gedachte die moet blijven hangen na het zien van deze video.

 

2. De poppenkast van Dropbox

Clouddienst Dropbox kiest een humoristische invalshoek met een informatief randje. Spreekt zo’n video je niet aan? Dan bestaat de kans dat je niet bij het bedrijf past. Erg effectief dus, want je trekt als werkgever juist de mensen aan die wel bij het bedrijf passen.

Ondanks de humoristische uitvoering worden de oprechte ervaringen van werknemers wél gedeeld. Dit maakt de video uitstekend storytelling materiaal voor het werken bij Dropbox.

3. De sarcastische voice-over van ZenDesk

De video van ZenDesk toont een andere optie om de sfeer van het bedrijf op een humoristische wijze over te brengen. De enigszins sarcastische voice-over verteld op een grappige manier over het werken bij ZenDesk.

De video spreekt hiermee potentiële werknemers persoonlijk aan. Het inzetten van de humoristische voice-over bij de gebruikte beelden geeft een impressie van het werken bij ZenDesk.

4. De humoristische testimonials van KPMG

Consultancy gigant KPMG gebruikt een slimme combinatie van humor en eerlijke testimonials van werknemers. Beide zouden afzonderlijk van elkaar ook prima functioneren als employer branding video, maar samengevoegd vormen ze een ijzersterke video voor de het werken bij KPMG.

5. De grappige werknemers van Twitter

In video van Twitter is de bekende uitspraak “zo slecht dat het goed is” te herkennen. De makers van de video hebben een grappige invalshoek gekozen waarin werknemers op een droge en grappige manier vertellen over het werken bij Twitter. De manier waarop dit filmpje is gemaakt moet potentiële werknemers laten zien hoe humoristisch de bestaande werknemers zijn.

Na het zien van deze video ook interesse in een arbeidsmarketing video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.