Er kunnen een aantal dingen verkeerd gaan bij employer branding. Om te beginnen gaat employer branding niet om het ophangen van een reclameverhaal.

Een employer branding video vormt juist een weergave van datgene wat een werkgever uniek, opvallend of onderscheidend maakt. Echter, hierbij is het wel van belang dat de realiteit wordt gewaarborgd. Er zijn nog meer missers bij het maken van employer branding video’s. In deze blog zetten wij 3 missers op een rijtje.

1. Het verhaal klopt simpelweg gewoon niet

“Kom bij ons, je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid”. “Wij besteden veel aandacht aan jouw loopbaan”. “Wij hebben een work hard, play hard-cultuur.” Het is goed om je als werkgever te onderscheiden van andere werkgevers, maar ook hier… blijf eerlijk. Doe geen onwerkelijke beloftes en hou op met die clichés, want ook met het ware verhaal rondom jouw bedrijf kun jij je als werkgever onderscheiden. Hou de focus op talent en op wat zij werkelijk van jou als werkgever kunnen verwachten.

Een employer branding video die gebruikelijke clichés vervangt door werkelijke verhalen is een video van Starbucks. In deze video geven zij bestaande werknemers het woord over hun ervaring bij Starbucks.

 

2. Te weinig gericht op de juiste doelgroepen

In employer branding video’s wordt vaak de focus gelegd op de meest opvallende functies of de meest spectaculaire shots. Waar rekening mee gehouden moet worden, is of het relevant is voor de potentiële sollicitanten.

Het is natuurlijk ideaal wanneer jij als werkgever een brede doelgroep kan aanspreken met vette beelden en personages, maar wanneer bedrijven de juiste personen centraal zouden stellen, spreek je de juiste doelgroepen aan en vermijdt je sollicitanten die geen match vormen.

Een employer branding video die de juiste personage centraal heeft gesteld in spectaculaire beelden is een video van defensie. In deze video doen zij een specifieke oproep voor technische sollicitanten, maar de beelden waarmee ze dit doen maakt de video uniek.

 

3. Ook wel gebrek aan regie

Het managen van de boodschappen over jouw werkgeversmerk vergt regie. Van vacatureteksten tot testimonials, van referral programma’s tot twitterende ambassadeurs. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat het verhaal op veel diverse manieren geïnterpreteerd kan worden of zelfs dat men uit desinteresse stopt met kijken.

Een employer branding video die wél in hoge mate gebruik heeft gemaakt van regie in een video van Volvo. In deze video vertellen zij op een unieke manier het verhaal van diverse Volvo werknemers. Een knap stukje regie!

Het is niet zo dat je als werkgever onderuit gaat zitten en wacht tot de sollicitanten als gebraden haantjes naar binnen vliegen. Dingen die beloofd worden in een video en dingen die je uit wil stralen middels een video zul je moeten blijven waarmaken. Daarom is het belangrijk om goed vast te stellen hoe jij als werkgever wilt opstellen in een video.

Een voorbeeld van een goede employer branding video is een video van RIBW. De zorginstelling laat cliënten zelf aan het woord en laat hen vertellen wat zij verwachten van een begeleider of vrijwilliger. Op deze manier wordt er een geloofwaardig verhaal verteld welke gericht is op een specifieke doelgroep.

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een employer branding video? Neem vandaag nog contact met ons op.