Je moet iets met een wervingsvideo doen, maar je hebt eigenlijk geen idee wat en hoe… In onze vorige blog over Meer Sollicitanten in de zorg zijn we iets dieper ingegaan op de kracht van een wervingsvideo. In deze blog gaan we vooral veel voorbeeld wervingsvideo’s laten zien en sluiten we af met 5 tips om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op.

In enkele weken meer dan 1 mln. views voor Aviko

We starten deze blog met een voorbeeld wervingsvideo van Aviko! In een serie van 2 heeft Aviko korte video’s gemaakt die je meenemen in ‘Het recept voor een mooie Carrière’. En de video heeft gewerkt, in enkele weken zijn er meer dan 1 miljoen views geweest. Daarnaast is het voordeel van deze korte video’s dat ze ook gebruikt kunnen worden voor de Social Media.

Door het inzetten van een wervingsvideo versterk je de kracht van je wervingscampagne. Video is dan ook een essentieel onderdeel van je campagne. Zo heeft Aviko ervoor gekozen niet alleen een video te plaatsen maar ook gebruik te maken van een landingspagina.

Mooi voorbeeld wervingsvideo van over employer branding van Coolblue

Mooie inkijk bij de Politie om zij-instromers via een wervingsvideo te werven

Je kent vast wel de vele commercials van ‘Kom werken bij de Politie’. Op hun YouTube kanaal laten ze video’s zien van de mogelijkheden die er zijn bij de politie als zij-instromers, na je HBO, na je MBO etc. Een goede manier om de mogelijkheden die er binnen jouw organisatie zijn te benadrukken.

Een van de beste wervingsvideo’s komt van Swapfiets

5 tips om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Om af te sluiten nog een aantal tips vanuit ons om het maximale uit je wervingsvideo te halen!

Tip 1. Zet je eigen werknemers in de spotlight!

Elke potentiële nieuwe werknemer is vaak benieuwd naar de plek waar hij komt te werken, wie zijn collega’s worden en hoe de sfeer in het bedrijf is. Niemand kan dit beter overbrengen dan mensen uit je eigen organisatie.

Tip 2. Promoot je wervingsvideo

Verspreid je video over je social media kanalen, je website, je nieuwsbrief en maak van je werknemers ambassadeur. Zorg er daarnaast voor dat sollicitanten je video gemakkelijk kunnen vinden. Dit kan je doen door een ‘werken bij’ pagina te maken of een duidelijke landingspagina.

Tip 3. Plaats een Call To Action

Je bent gestart met een wervingsvideo, omdat je graag meer sollicitanten ontvangt. Zorg er dan ook voor dat er aan het einde van de video een duidelijke Call To Action zit. Dit kan je doen door te verwijzen naar een klikbare link of een ‘Solliciteer direct’ knop. Belangrijk is dat je het voor de werkzoekende zo makkelijk mogelijk maakt.

Een trend voor 2020 is het gebruik van interactieve video. In zo’n video kan je contactformulier achterlaten. Albert Heijn heeft al een interactieve video gemaakt.

Tip 4. Specifieke vacature vervullen of Employer branding

Voordat je de video laat maken moet je een keuze maken, kies je voor een video om één specifieke vacature te vervullen of wil je een algeheel beeld van je organisatie overbrengen? Een specifieke wervingsvideo voor het vervullen van één vacature kan erg praktisch zijn als je bijvoorbeeld veel mensen nodig hebt voor dezelfde vacature. Een Employer branding video is vaak wat algemener en kan je gebruiken voor meerdere vacatures. Vaak is een Employer Branding video gericht om de sfeer van de gehele organisatie te laten zien en kan dus ook een bredere doelgroep aanspreken.

Een mooi voorbeeld van een Employer Branding video is de wervingsvideo van de politie in Nieuw-Zeeland.

Tip 5. Gebruik je video optimaal

Zorg dat je de wervingsvideo kan opsplitsen in meerdere teasers. Zo zorg je ervoor dat je korte teasers kan verspreiden op je online kanalen, met als doel ervoor te zorgen dat zij gaan doorklikken naar ‘werken bij’ pagina.

Vraag voor eind december 2019 een offerte aan en ontvang 10% korting!

Behoefte om ons even te bellen? Dat kan altijd, klik hier voor ons telefoonnummer.

Meer voorbeelden wervingsvideo’s zien? Meer weten? Neem contact met ons op!

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.