Videomarketing, een effectief en steeds populairder middel om jouw doelgroep te bereiken.

Video als marketingmiddel

Eerder gaven wij 15 feiten over waarom video werkt, maar met de snelle ontwikkeling van dit communicatiemiddel zijn er misschien nog veel meer feiten die we niet wisten. De ontwikkeling van online video gaat zo snel dat je misschien nog niet bekend bent met deze 127 feiten.

Onderstaande infographic is een visuele weergave van feiten die gevonden is de Website Builder. Waar de eerste video online viral ging in 1995, hebben ook videoplatformen als YouTube en Vimeo ervoor gezorgd dat we video’s steeds meer online uploaden, bekijken en delen.

Komst van de videoplatformen

De komst van deze platformen heeft dus zeker invloed gehad op de ontwikkeling van videomarketing. Vandaag de dag wordt er iedere minuut op YouTube minstens 48 uur aan videomateriaal gepubliceerd en zitten gebruikers gemiddeld 9,5 minuten per dag op YouTube.

Niet alleen gemiddeld 9,5 minuten per dag, maar ook nog eens ruim 182 miljoen unieke bezoekers per maand. Ga maar na hoeveel video er in omloop is op slechts 1 van de videoplatformen.

Komst van de sociale mediaplatformen

Video’s worden niet alleen gebruikt op videoplatformen, maar ook sociale media, websites van bedrijven en e-mailmarketing spelen in op de videomarketing.

Sociale media houdt van video. Het zorgt ervoor dat je langer op het platform zit en het brengt het overzicht tot leven. Sociale media speelt hierop in door video’s direct af te laten spelen zonder te hoeven klikken en stimuleert mensen met een “verhaal” of “livestream” die ze kunnen gebruiken.

Komst van corporate video’s

Ook zien organisaties hun kans steeds meer om video in te schakelen voor onder andere hun website of e-mailmarketing. Video geeft organisaties de mogelijkheid om hun verhaal op een unieke wijze te vertellen. Video geeft mensen een beeld om aan te denken en ook creëer je een bepaalde huisstijl.

Ben je benieuwd naar 127 interessante feiten over videomarketing? Bekijk dan onderstaande infographic.