In een vorige blog legden we uit hoe video marketing werkt. Maar wat maakt video nu ineens zo booming, waarom werkt het zo fantastisch voor een campagne voor elk soort bedrijf? Of je nu een ziekenhuis bent of een bloemenwinkel hebt.

Het is eigenlijk best simpel: om te beginnen begrijpen mensen video beter. Psychologisch gezien leren ze via dit medium sneller, en daarnaast is video de beste manier om emotie over te dragen.

Emotie is DE manier om je publiek te betrekken in je verhaal en ze echt aan te spreken. Positieve emotie kan het gedrag van de kijker veranderen naar koopintentie. Een aantal feiten op een rijtje:

Video Content

 1. Het menselijk brein verwerkt bewegend beeld 60.000 keer sneller dan tekst. Een video van 1 minuut is gelijk aan 1,8 miljoen woorden.
 2. Verhalen op video zijn 22x beter te onthouden dan alleen losse feitjes.
 3. Experts voorspellen dat tegen 2017, 74% van alle internet traffic uit video’s zal bestaan.
 4. Cisco voorspelt dat tegen 2019, er per seconde een miljoen minuten aan video content over verschillende netwerken zal verspreiden.
 5. In 2015 is het aantal op mobiel afgespeelde video’s gestegen met meer dan 44%. (En 844% sinds 2012!)

Effectieve Content Marketing

 1. Er is 10x meer kans dat gebruikers reageren, delen, en verbinden door video content dan door blogs of gerelateerde social posts.
 2. Consumenten die een video bekijken doen 1,81x vaker een aankoop dan consumenten die geen video zien.
 3. Het woord “video” in je e-mail onderwerpregel verhoogt de open ‘rates’ met 19% en doorklik ‘rates’ met 65% en verlaagd de ‘unsubscribes’ met 26%.
 4. Een video aan je website toevoegen verhoogt de kans om op de eerste pagina van google terecht te komen met 53%.
 5. 23% van de mensen die video’s posten, delen content die in scene is gezet of met een script is gemaakt, kortom met een specifiek doel.
 6. In het laatste jaar is het aantal video’s op persoonlijke Facebook feeds met 360% gestegen.

Wat zegt de markt?

 1. 76% van brand marketeers plannen om video te gebruiken in hun brand awareness campagnes.
 2. 52% van de marketing professionals benoemen video als content met de beste ROI (Return On Investment, dus de tijd waarin je je investering terug verdient).
 3. 96% van de B2B bedrijven zijn van plan om dit jaar nog video te gebruiken in hun content marketing strategie.
 4. 71% van marketeers zeggen dat video beter presteert dan alle andere vormen van content marketing.

Met deze cijfers is het wel duidelijk; we kunnen niet meer om video heen. Als video content goed wordt ingezet en volledig geïntegreerd in een content strategie, kan het zorgen voor fantastische resultaten.

Daarnaast wil uiteraard niemand achterblijven. Video content laat zien dat je weet wat er speelt en je klanten wil laten zien wie je bent.