Eerder deelden we een blog met een aantal videotrends om in de gaten te houden in 2018. Nu we steeds verder 2018 ingaan, vullen we deze trends graag nog aan met wat nieuwe trends op het gebied van sociale media en video. Het is immers belangrijk om bij te blijven met de trends wanneer je een voorsprong wilt houden op jouw concurrentie.

Video groeit, we hebben het meerdere malen terug zien komen. Organisaties geven steeds meer toe aan de kracht van video, maar ook sociale media spelen hierin een belangrijke rol. Via de bekende sociale mediakanalen zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn wordt het steeds toegankelijker om videocontent te plaatsen. Niet alleen met berichten, maar ook in zogenoemde “verhalen”, “stories” of “live-streams”. We benoemen hieronder drie videotrends om in de gaten te houden.

1. LinkedIn Native Video

Het staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar de native video optie van LinkedIn groeit hard. In plaats van het inzetten van externe websites om video’s te plaatsen op LinkedIn, maakt LinkedIn het nu mogelijk voor jou om video’s te uploaden op LinkedIn zelf.

Wat dit betekent? Meer conversie op jouw video! Sociale mediakanalen werken met een algoritme, wat bepaalt wat er op de newsfeed komt. Berichten met externe links en verwijzingen zijn minder aantrekkelijk voor het kanaal dan berichten met videocontent, waardoor mensen wél op de website blijven.

Echter, op het moment is de LinkedIn native video nog niet te gebruiken op alle bedrijfspagina’s. Wel wordt hiermee geëxperimenteerd, wat wellicht en hopelijk zou kunnen uitlopen tot een functie die later dit jaar wél beschikbaar is voor bedrijfspagina’s op LinkedIn.

2. Instagram Stories

Ken je Snapchat? Dit is de applicatie waarmee je 10-seconden video’s kunt versturen naar jouw contacten. Instagram heeft deze functie overgenomen door in hun applicatie een functie “stories” te maken. Middels deze functie kunnen er 10-seconden video’s opgenomen worden om vervolgens te delen met volgers.

Het aantal gebruikers van Instagram stories is het afgelopen jaar totaal geëxplodeerd. Het aantal gebruikers is zelfs het totaal aantal gebruikers van Snapchat voorbij. Tegenwoordig kunnen bedrijven advertenties plaatsen in de Instagram stories. Tussen alle video’s door worden dan korte videoadvertenties afgespeeld.

Weet je niet hoe je dit moet gaan toepassen voor jouw bedrijf? Denk dan bijvoorbeeld aan behind the scenes beelden waarmee je mensen laat meekijken in het werk dat jullie doen. Of gebruik het voor een advertentie, waarin je een korte en krachtige video maakt over een nieuw product.

Niet Alleen Meer Horizontale Video’s

Jep, traditionele videografen opgelet… vierkante en verticale video’s blijven. Het is niet verrassend dat sociale mediakanalen zich inmiddels aanpassen aan hoe consumenten video’s opnemen. Dit houdt in dat er niet alleen meer gekeken wordt naar horizontale videoformaten, maar ook naar verticale en vierkante formaten.

Vierkante video’s zien we vooral steeds meer terug op Instagram, maar waarom eigenlijk? Beeld je maar eens in dat je een video op Instagram zet, een video zal dan schermvullender zijn wanneer deze vierkant wordt uitgesneden. De video zal veel groter lijken en hiermee meer aandacht trekken dan wanneer de video verticaal of horizontaal is.

 

 

Ben jij na het zien van deze trends meer interesse gekregen voor video? Neem dan contact met ons op voor meer advies en informatie.