Vraag jij jezelf ook weleens af waar jouw nieuwsbrieven of e-mails terechtkomen wanneer je ze verstuurd hebt?

Waar Belandt Jouw E-mail?

Het is een minder aangename gedachte wanneer je je bedenkt dat men tegenwoordig tientallen e-mails ontvangt per dag. Hoe zorg je er nu voor dat men jouw e-mail wel opent?

Zoals inmiddels wel bekend is, ons menselijk oog is dol op visueel materiaal. Niet alleen op websites of op sociale media, maar ook in e-mails wordt ons oog verleid door visueel beeld.

Val op en zorg ervoor dat men is een keer iets aantrekkelijks in de mailbox krijgt. Nog niet overtuigd? Hieronder geven we jou 5 redenen waarom je wél video zou moeten gebruiken in jouw e-mails.

1. Gewone e-mails zijn nogal saai

E-mail, een goedkope en betrouwbare manier om jouw doelgroep te bereiken. Door marketeers wordt e-mailmarketing veelal ingezet om een band op te bouwen en/of te onderhouden met relaties. Echter, een probleem hierbij is dat e-mails te makkelijk ingezet worden als standaard marketingmiddel.

Om jezelf te onderscheiden is het daarom ideaal om video in te zetten. Een video zegt immers meer dan duizend woorden, dus eigenlijk kun je je e-mail hierdoor ook lekker kort en krachtig houden. Het visuele kenmerk van de video trekt de aandacht waardoor jouw boodschap sneller overkomt.

Een voorbeeld is een nieuwsbrief van Walt Wonder Schmidt, waarin het eerste wat je ziet een gifje is. In dit gifje is te zien hoe wij met elkaar werken. Hiermee wordt de aandacht van de ontvanger getrokken.

 

Voorbeeld Nieuwsbrief Blog 4 Redenen Waarom Jij Personalisatie en Video In Jouw E-mail Zou Moeten Gebruiken

2. Video biedt een meerwaarde

Geloof je dit niet? Dan hier twee feitjes: video zorgt voor 200-300% toename van een click through rate en zorgt voor een 280% verhoogde ROI.

Wanneer jij jouw relatie persoonlijk en ook nog eens visueel benaderd, kun je de ervaring omtoveren tot een beleving. En als men zich persoonlijk benaderd voelt, geef je de relatie een gevoel dat hij of zij bijzonder is en niet zomaar een nummertje. Combineer dit ook nog eens met video en jouw relatie krijgt er meteen een beeld bij.

3. Het is gemakkelijk en toch zeer effectief

Je zult het vast wel herkennen, de aanhef met jouw naam erin of het onderwerp met jouw naam erin. Personalisatie is gemakkelijk toe te passen, bedrijven kunnen woorden gebruiken die erop doen lijken dat het persoonlijk geschreven is naar jou als relatie.

Maar hoe onderscheidt je je nu van de rest? Je voelt het antwoord waarschijnlijk al aankomen; video! Tegenwoordig is het voor bedrijven makkelijker geworden om video’s in e-mail te voegen. Er zijn systemen waarbij video’s in de e-mail ge-embed worden met een simpele uploadt, dus waarom hier geen gebruik van maken?

4. De bekende one size doesn’t fit all

Hiermee willen we marketeers eigenlijk uitdagen. Dare to be different! Blaas jouw e-mailmarketing een nieuw leven in en onderscheid jezelf van de rest.

Personalisatie én video kunnen een unieke combinatie vormen om jouw relevante content op het juiste moment over te brengen bij de ontvanger. Een unieke belevenis zorgt ervoor dat jouw relaties e-mail blijft openen, bekijken en wellicht delen.

Dus…

  • Personalisatie en video maken e-mails minder saai
  • Samen bieden video en personalisatie een meerwaarde
  • Personalisatie en video is gemakkelijk en zeer effectief
  • Met personalisatie en video onderscheid jij jezelf van de rest en geef je de ontvanger een unieke belevenis.

 

Wil jij meer informatie over de rol van video? Neem dan contact met ons op.