Zie je jezelf wel vloggen? Heb je dan ook al nagedacht over hoe je jezelf gaat presenteren?

Beginnen Met Vloggen?

Eerder keken we naar inhoudelijke punten die jou konden helpen bij het ontwikkelen van een vlog en naar technische tips die de kwaliteit van jouw video konden bevorderen.

Als je nu van plan bent om een vlog te gaan maken en je hebt voor ogen waar je het over wilt gaan hebben, dan is er nog een dingetje waar je op moet letten en dat is; presentatie.

Presentatie kan worden opgedeelde in twee soorten van presenteren. Ten eerste is het belangrijk hoe jij jezelf presenteert voor de camera. Ten tweede moet er gekeken worden naar hoe jij jouw video online presenteert.

1. Hoe Wil Je Eruit Zien

Wil je er tip-top uitzien? Of lijkt het je leuk om een gekke accessoire toe te voegen aan jouw uiterlijk? Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat vloggers er op de camera goed en opvallend uitzien, is het ook zeer belangrijk dat het geloofwaardig blijft.

Hiermee bedoelen we dat het naast de mooie make-up en kleding ook werkt om jezelf is puur en kwetsbaar te laten zien. Op deze manier kunnen kijkers zich soms beter identificeren. Een voorbeeld van iemand die zich kwetsbaar opstelt, is Anna Nooshin. Anna Nooshin laat in deze video zien hoe geschokt zij was toen ze een paniekaanval kreeg op het vliegveld.

 

2. Let Op Jouw Houding

Besteed ook aandacht aan welke houding je aanneemt voor de camera. Let erop dat je een proactieve en open houding aanneemt. Ga dus niet gesloten met je armen over elkaar zitten of onderuithangen alsof het je allemaal niks interesseert. Je wilt iets overbrengen bij de kijker, dus pas je houding hier ook op aan.

3. Intonatie Van Praten

Wanneer je in jouw video begint te praten, denk er dan aan dat je niet te gehaast praat, maar ook niet te langzaam. Houd het interessant om naar te luisteren, maar ook gemakkelijk om naar te luisteren. Naast het tempo is het ook belangrijk om niet monotoon te praten, want ook dit kan de aandacht laten vallen en kan zelfs irriteren.

4. Gebruik Trefwoorden en Zoektermen

Door aandacht te besteden aan de juiste trefwoorden en zoektermen vergroot je de vindbaarheid van jouw video in Google. Schrijf de belangrijkste woorden met hoofdletters en gebruik opvallende zinnen die de aandacht trekken.

5. Consistent Plaatsen

Wat we hiermee bedoelen, is dat het verstandig is om video’s op gezette tijden te plaatsen. Op deze manier weten kijkers wanneer ze nieuwe video’s van jou kunnen verwachten. Uit onderzoek van Clipforce blijkt dat video’s die op donderdag tot zaterdag worden geplaatst meer kans hebben op kijkers.

Alles Samengevat:

  • Presentatie van vlogs kan worden opgedeeld in twee soorten presenteren
  • Zelfpresentatie en presentatie van de video online
  • Bepaal hoe je eruit wilt zien op de video
  • Let op jouw houding
  • Praat met Intonatie
  • Gebruik Trefwoorden en Zoektermen
  • Plaats de video’s op gezette tijden

Om nog meer inzicht te krijgen in de kracht van vlogs, kijken we in de volgende blog naar verschillende redenen om naar vlogs te kijken.

 

Heb jij interesse gekregen in het maken van vlogs? Wij delen graag informatie en wij bieden vlogtrainingen aan. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.