1. Brand documentaire video

Een brand documentaire is meestal een “over ons” video, die het verhaal vertelt van het bedrijf, het merk en de identiteit.

Klanten krijgen een kijkje achter de schermen. Je laat zien wie de mensen achter de brand zijn, wat ze doen en de geschiedenis.

Het geeft meer persoonlijkheid en verhoogt de interesse en connectie van de klant met de brand. Een mooi voorbeeld van zo een video is de video van Huge:

 

Je kunt het ook over een andere boeg gooien en voornamelijk over de historie vertellen en nog meer emotie in het verhaal stoppen.

Creëer een meeslepend verhaal van het ontstaan van het bedrijf, een verhaal met echte karakters en een opbouw naar het heden en eventueel de toekomst.

2. How-to video

Een video die de klanten iets leert. Dit kan het gebruik van een product zijn, of tips die kunnen helpen hun leven makkelijker te maken.

Of het nu tips zijn over tuinieren, hoe je een goede website maakt, of bijvoorbeeld hoe je een product schoonmaakt. Alles kan helpen om een klant iets te leren waar ze baat bij hebben.

Er ontstaat een beleving om je brand heen, je laat je expertise zien en helpt je klanten. Zo zorg je voor extra verbinding.

 

3. Expert video

Laat zien waar de kennis van je merk of bedrijf ligt en vertel erover om je klant iets te leren. Door te vertellen en laten zien wat jij als expert weet over een bepaald onderwerp wek je de interesse van de klant.

Het beste uitgangspunt is om als merk bekend te staan als de expert op jouw gebied zodat de klant altijd bij jou op zoek gaat naar meer informatie over dat onderwerp.

Een voorbeeld is de hartstichting die in verschillende video’s vertelt hoe het hart werkt en hoe aandoeningen aan het hart in zijn werk gaan.

https://www.hartstichting.nl/video

4. Promotie video

Korte video’s voor evenementen en pers berichten. Een promotie video laat in heel weinig tijd zien wie je bent en wat je doet.

Het is de bedoeling dat het de interesse wekt, de klant naar je toe trekt om verder te ontdekken wie jij bent en wat je voor hun kunt betekenen.

 

5. Product demonstratie video

Laat de unieke toepassingen van je product zien, wat het precies anders maakt dan aanbiedingen van andere merken. Deze video is echt gericht op je eigen product, of dienst.

Het is een duidelijke uitleg over wat de klant kan verwachten, en waarom het een goede keus is. Echter kan het de klant ook helpen om een keus tussen veel verschillende producten te maken zoals bij Coolblue:

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op!