Storytelling, we hebben het al meerdere malen voorbij horen komen. Toch blijven we het herhalen, want het is storytelling dat ons een beeld geeft om over na te denken.

Wanneer je deze blog leest en denkt: “Storytelling heeft voor mij of mijn organisatie geen zin”, dan heb je dit mis. Iedereen en iedere organisatie heeft een verhaal. Denk maar eens na, ‘wat is jouw achtergrond?’, ‘Wat schuilt er achter jou?’, ‘Wat heeft jou gebracht tot wat je nu doet?’. Maar vooral de vraag: “waarom doe je wat je doet?”.

Ook reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen zetten op diverse manieren video’s in. Waar de een alleen maar feestende beelden gebruikt om jongeren lekker te maken voor een vakantie, creëert de ander een feel-good video waarin een van de services wordt uitgelicht. In deze blog geven wij 6 voorbeelden van reisorganisaties en vliegmaatschappijen die storytelling op verschillende manieren hebben ingezet in hun video’s.

1. Het verhaal van Eliza

De reisorganisatie Eliza was here kwam met een video waarin het verhaal van Eliza op reis te zien is. Er wordt geen gebruik gemaakt van een voice-over, maar uit de video is duidelijk het verhaal op te merken. Eliza neemt je mee naar mooie plekken die de reisorganisatie te bieden heeft en geeft hiermee een reden om reizen te boeken via de organisatie. Op deze manier wordt storytelling ingezet door Eliza was here.

 

2. De hond van KLM

Vliegtuigmaatschappij KLM kwam met een video waarin zij hun service Lost & Found uitlichtten. In de video komt duidelijk naar voren dat het hun missie is om verloren items zo snel mogelijk terug te brengen bij de eigenaar. KLM heeft hier ook nog een stukje emotie en humor aan toegevoegd. Zo is de hoofdpersoon van het filmpje een schattige hond die de verloren spullen terugbrengt bij de eigenaar. Op deze manier is het voor de kijker leuk om de video verder te kijken en maakt KLM hun Lost & Found service goed duidelijk. Een leuk stukje storytelling!

 

3. De hereniging van British Airways India

Een andere vliegtuigmaatschappij die emotie heeft ingezet in een videocampagne is British Airways India. De video vertelt het verhaal van een moeder en zoon die ver uit elkaar wonen en elkaar een hele tijd niet meer hebben gezien. Door het gebruik van de vliegtuigmaatschappij worden de moeder en zoon weer herenigd en komen de verhalen samen. De video geeft verbondenheid als reden om te reizen. De emotie die in deze video wordt gebruikt is een goede trigger om door te kijken.

 

4. De wereld zien met Singapore Airlines

Een andere korte video die een verhaal verteld is een video van Singapore Airlines. De video vertelt middels beelden het verhaal van een vrouw die van de ene wereld de andere wereld inloopt. De video laat zien dat het mogelijk is om overal heen te reizen. De video geeft mensen hiermee een reden om te reizen. Een kort maar krachtig stukje storytelling.

 

5. De kwaliteit van Emirates Airlines

Weer een totaal andere vorm van storytelling is een video van Emirates Airlines. De video maakt gebruik van een endorser, ook wel een celebrity, om de luxe en de kwaliteiten van het vliegtuig in beeld te brengen. Het jongetje neemt jou samen met de celebrity Jennifer Aniston mee door het vliegtuig en laat alle kenmerken zien. De video geeft een reden om te reizen door  te vertellen over de kwaliteit en comfort. Een andere manier van storytelling die toch ook triggert om door te kijken.

 

6. Vette vakanties met HUSK Studentenreizen

Een laatste en weer divers voorbeeld is een video van HUSK Studentenreizen. De reisorganisatie wil zich middels de video profileren als dé reisorganisatie voor studerend Nederland met de meest voordelige en leuke wintersport bestemmingen. De video laat middels beelden zien hoe vakanties eruitzien voor studenten, de video vertelt het verhaal van wat HUSK Studentenreizen doet. De video geeft een reden om te reizen door vette beelden te geven van de vakanties, iets wat studenten niet zouden mogen missen.

 

Zoals te zien is, is het zeker voor reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen mogelijk om hun verhaal op eigen wijze te vertellen met een video. Dit kan een video zijn met een script, een video met alleen maar beelden of een video met uitleg. Diverse manieren om jouw verhaal te vertellen. Vertel over een service, over verbondenheid of vertel over de mogelijkheid om de wereld te zien. Vertel waarom jij doet wat je doet en geef mensen hiermee redenen om te reizen. Dus, waar wacht je nog op?

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.