We hebben het al eens eerder gezegd, video is IN! Steeds meer bedrijven beginnen het te begrijpen; met een video kom je ergens, wordt je gevonden en verrek, ze luisteren ook nog naar je!Maar met alleen snappen ben je er nog niet, hoe gaat dat in zijn werk, video’s aan je marketing toevoegen? Eén van de grootste fouten die wordt gemaakt is voor een keertje een video op Social Media gooien. Of sporadisch, en dan zelf aan de haal gaan met een camera die nog ergens in de kast lag.

Wij geven 7 tips voor een goede Video Content Marketing.

Denk verder dan 1 video

Om Video Content tot een succes te brengen kun je het niet bij 1 video houden. Denk in series, en neem de video’s mee in een volledige content strategie. Denk aan; onderwerpen, series, maar ook via welke kanalen je de video’s gaat verspreiden

Maak het jouw verhaal

Je hebt het woord wellicht al eens langs zien komen; storytelling. Wees niet bang om een stukje van je persoonlijkheid te laten zien. De mensen achter de brand, en de mensen die brand gebruiken.

Dus zet juist de mensen die het product of de dienst gebruiken voor te camera’s. Of laat zien waarom jij expert bent in alles gerelateerd is aan je product of dienst

Wie ziet de video?

Denk goed na over wie je publiek is; wie wil je bereiken. Geef ze een naam, waar komen ze vandaan? Wat zijn hun interesses?

Waarom willen zij jouw product of dienst gebruiken? Waarom past jouw brand bij ze? Hoe beter je op je doelgroep toespitst, hoe beter ze zullen luisteren

Anytime, anywhere

Een hele simpele maar zeker niet onbelangrijk. 50% van de mobiele online traffic bestaat tegenwoordig uit video. Zorg dus dat je video’s behalve van goede kwaliteit, ook responsive zijn.

Zodat ze op elk device bekeken kunnen worden, of het nu een smartphone of tablet in iOS of Android is

Elk detail telt

Dat de kwaliteit goed moet zijn staat voorop. Kwaliteit vind je in de beeld kwaliteit, maar ook in de juiste tone-of-voice, het juiste type video en ontzettend belangrijk; de juiste lengte

Call-to-action

De video is afgelopen.. en dan? Zorg dat de kijker weet wat ze te doen staat na het bekijken van je video. Of dat nu een aankoop doen is, zich inschrijven of zich verder interesseren en verdiepen in wie jij bent. Spoor aan tot actie

Meten is weten

Houd heel zorgvuldig bij wat de resultaten van je campagne zijn. Hoe lang je de aandacht kunt vasthouden bijvoorbeeld en hoe snel mensen afhaken. Ook heel effectief: hoeveel content leidt ook echt tot actie.

Hoe beter je meet, hoe effectiever je je volgende video kunt maken. Pas zo nodig je campagne aan, om alsnog je gewenste resultaat te behalen!

Strategie is één van de sleutelwoorden voor het succesvol integreren van video in jouw marketing. Laat de video’s geen losse flodders zijn, maar doe het met de juiste tools.

Alleen dan haal je de beste resultaten uit je video marketing. Waarom video marketing zo effectief is vertellen in een volgende blog, met meer facts en figures.