SodaStream is op zoek naar nieuwe werknemers en hoe kunnen deze nou beter geworven worden dan met een humoristische video?

Onder het motto ‘Join the Revolution’ opende bruiswatermerk SodaStream een wereldwijde campagne om talent te werven. SodaStream zet video in voor de campagne om op deze manier potentiële werknemers op een vernieuwende wijze te benaderen.

Nieuwe SodaStream Werknemers

In de video kom CEO Daniel Birnbaum terug samen met bestaande SodaStream werknemers, maar ook met de gespierde Game of Thrones ster Thor Bjornsson (ook wel The Mountain).

Terwijl de CEO je meeneemt door de belangrijkste afdelingen van het bedrijf, gooit hij belangrijke rapporten op een grote stapel. Maar ook irriteert hij zijn juristen en accountants door hen “rainmakers” te noemen en krijgt hij het voor elkaar om een van zijn werknemers de benen van The Mountain te laten scheren.

De Echte Boodschap

De video laat zien dat het om mensen gaat met talent gaat. Om buitengewone talenten die buitengewone methoden met zich meebrengen. De wereld verandert en net zoals het creatief moeten aanspreken van klanten, meent de CEO dat het nu ook nodig is om een creatieve manier nieuwe werknemers te werven.

Naast de humor die in de video gebruikt wordt, worden verschillende kernwaarden opgenoemd die in potentiële werknemers gezocht wordt. Al met al zorgt de humor in de video dat het aantrekkelijk is om naar te kijken en dat onze aandacht dus wordt vastgehouden.

Een belangrijke stap als het gaat om werven van nieuwe werknemers. Inhoudelijk gezien komen dan toch ook de belangrijke punten en motivaties naar voren om te zoeken naar talenten die het team komen versterken.

The Making Of

Zie hieronder de campagne video waarna ook nog een making of te zien is. In de making of video is de achterliggende gedachte van de video en boodschap te ontdekken en is te zien hoe de video nu gemaakt is. Aldus een making of video van idee tot uitwerking.

 

Conclusie?

  • Video kan als middel ingezet worden voor een wervingscampagne
  • Hiermee kan de campagne zelfs viral gaan
  • Humor grijpt aandacht
  • Video kan ingezet worden voor de arbeidsmarktcommunicatie van een bedrijf

 

Meer advies of informatie over video? Neem contact met ons op!