Online video… een marketingmiddel dat inmiddels onmisbaar is, zeggen ze. Maar waarom eigenlijk?

 

Leuk, maar wat voor soort video is dit?

Wanneer je bovenstaande video ziet, kun jij hieruit dan afleiden wat voor soort video dit is? Het antwoord is een corporate video. De reden hiervoor is dat de video laat zien wie het bedrijf is, wat ze doen, waarom zij dit doen en wat zij kunnen betekenen voor hun doelgroep. Aldus, een video die het verhaal van een organisatie vertelt.

Een antwoord op jouw vragen

Terug op de vraag waarom online video tegenwoordig onmisbaar is. Deze vraag zal vaker voorbijkomen. Want wat voegt een video nou eigenlijk toe om jouw marketingdoeleinden te behalen?

En wat zijn eigenlijk jouw marketingdoeleinden? Wil je klanten werven, de naamsbekendheid van jouw merk vergroten, wil je een nieuw product op de markt zetten of wil je het verhaal achter jouw merk vertellen? Een hoop vragen, maar met een gemakkelijke oplossing: online video!

We zijn visueel ingesteld

Zeker in de tijd van nu, is video een verstandige keuze. Steeds meer data kan verwerkt worden op onze persoonlijke apparaten en we zijn als mensen zeer visueel ingesteld. Een aantal feitjes die dit ondersteunen zijn:

  • 90% van de informatie die je hersenen ontvangt is visueel
  • Visuele beelden worden 60.000 keer sneller verwerkt in ons brein dan tekst
  • 40% van de mensen reageert beter op visuele informatie dan tekst.

Het visitekaartje van jouw organisatie

Nog meer van deze feitjes lezen? Check het hier! Allright, samengevat zijn wij als mensen sneller geneigd om aandacht vast te houden bij bewegend beeld. Wanneer je ervoor kiest om het verhaal van jouw merk te vertellen middels video, kun je ervoor kiezen om een corporate video te ontwikkelen.

Met de productie van een corporate video kun je laten zien wie je bent, wat je doet en vooral waarom je dat toen. Het laat een blijvende indruk achter en geeft een goed beeld van jouw merk. Eigenlijk is een corporate video ook wel het visitekaartje van jouw organisatie. Hieronder een ander voorbeeld van een corporate video.

 

Nog een keer alles op een rijtje

  • Online video is inmiddels een onmisbaar marketingmiddel
  • Het helpt met het behalen van jouw doeleinden
  • We zijn als mensen geneigd om aandacht vast te houden bij bewegend beeld
  • Het laat een blijvende indruk achter en geeft een goed beeld van jouw merk

Wil jij na het lezen van deze blog meer informatie en advies over video? Wij geven dit graag! Neem vandaag nog contact met ons op.