Het is geen verrassing meer, de laatste tijd wordt er veel over online video geschreven. ‘De toekomst van het internet’ wordt het ook wel genoemd.

Dat marketeers iets moeten gaan doen met online video is inmiddels wel duidelijk. Natuurlijk slaan we hiermee een grote open deur in, maar toch doen nog te veel bedrijven weinig met video.

Vergelijk het met ongeveer 15 jaar geleden, ondernemers en marketeers meenden toen dat websites niet persé nodig waren. Waar nu een website niet meer weg te denken is voor ondernemers en marketeers vinden zij video nog niet echt nodig.

Voor de ondernemers en marketeers die online video wel omarmen is het soms nog lastig om het gewenste resultaat te behalen. Er wordt een video gemaakt, op YouTube gezet en vervolgens ge-embed op de website. YouTube, een van de grootste videoplatformen ter wereld.

Elke minuut wordt er zo’n 300 uur aan video op YouTube gezet. Video’s op YouTube worden goed geïndexeerd door Google. Hiermee vergroot je dus jouw zichtbaarheid op het internet. Het helpt om de video een goede titel en beschrijving te geven.

Het interactieve video platform maakt het mogelijk om de kleuren van de videospeler aan te passen. Als bedrijf kun je hiermee de kleuren van de video aanpassen aan de huisstijl van jouw bedrijf. En het meest interessante voor bedrijven is dat het mogelijk is om diverse interactiviteit toe te voegen aan de video’s zoals buttons en links die ervoor zorgen dat de kijker tijdens of na het kijken van de video actie gaat ondernemen. Bekijk hieronder voorbeelden van video’s die goed gebruik hebben gemaakt van de interactiviteit van YouTube.

1. Een stukje arbeidsmarktcommunicatie

Een video die dient als arbeidsmarktcommunicatie. In de video wordt de kijker blootgesteld aan verschillende situaties waarna hij/zij diverse keuzes krijgt. Aan de hand van de keuzes wordt de verhaallijn doorgezet en kom je erachter welke keuze het beste zou passen bij dat bedrijf. Een speelse manier om te laten zien wat voor persoon jij verwacht bij jouw bedrijf.

 

2. Informeren en activeren

Een video die wordt gebruikt om te informeren en te activeren. De kijker wordt stap voor stap meegenomen in het optimaliseren van een servicecentrum. Een entertainende manier om men iets bij te brengen.

 

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.