Video kan je zichtbaarheid online sterk verbeteren. Het zorgt dat mensen sneller klikken, en daarnaast blijven ze langer op je website wanneer ze een filmpje bekijken.

Twee onderdelen die meetellen voor je Google Ranking. Daarnaast verhoogt video de kans dat je op de eerste pagina van google terecht komt met wel 53 keer!

Video kan je helpen gevonden te worden, maar je hebt wel een aantal elementen voor je video nodig om ook echt vindbaar te zijn.

De volgende tips helpen het gebruik van video om je SEO te verbeteren, zo worden je website en video goed gevonden:

1. Waar zet je de video neer?

Video op je website telt als “rich content”, dit is een belangrijke factor in Google Ranking. Dus zet video op je site, en wil je het extra boosten gebruik dan ook video op je homepage, het liefst boven de “fold”.

Wat betekent dat? De “fold” is de onzichtbare lijn op je website na ongeveer 600 pixels, waarna de kijker moet scrollen om de rest van de content te zien. Breng de video dus direct in zicht.

2. De juiste keywords

Net als de SEO voor fotocontent en teksten, zijn de keywords voor de video ook heel belangrijk. Zorg dat de zoekmachines de video makkelijk kunnen identificeren met een goede titel maar ook; bestandsnaam, beschrijving en tags.

Probeer het zo relevant mogelijk te houden. De titel is enorm belangrijk, maar houdt mensen niet voor de gek met gehypte benamingen.

3. Linkjes bouwen

Link building van video gebeurd voornamelijk door het publiek. Doordat deze wordt gedeeld en doorgelinkt komen mensen bij jou terecht. Let wel op dat Youtube video’s officieel niet als links naar je website tellen.

Je kunt wel backlinks creëren door een Youtube kanaal om je brand of bedrijf heen te bouwen en je website duidelijk te plaatsen. Zet ook altijd de link naar je website in de beschrijving van je video’s.

4. Audio is niet te lezen

Google robots kunnen niet de audio of het beeld van je video uitlezen. Daarom kan het slim zijn om een getranscribeerd deel van je tekst van de video bij je beschrijving te zetten.

5. Wegwijs door je video’s

Zorg dat je een losse sitemap hebt voor je video’s. Ongetwijfeld zal een deel van de informatie overlappen met de sitemap van je website, maar voor video is toegevoegde informatie belangrijk.

Zoals bijvoorbeeld: Tijd van de video, waardering, hoeveel keer bekeken, voor welke leeftijd geschikt en of de video ge-embed mag worden op andere websites.

6. Optimalisatie

Zorg dat je video niet te zwaar is. Google bekijkt ook de prestatie van de website in zijn algoritme en als een video te langzaam laadt is dit ten nadelen van de user experience.

57 % van de mobiele gebruikers klikt namelijk na 3 seconde al weg als de video niet laadt.

7. Delen!

Je video en website wordt natuurlijk nog het aller makkelijkst gevonden wanneer hij wordt gedeeld. Door tools te bieden die het delen super makkelijk maken zal het ook veel sneller gebeuren.

Zet dus alle social links via een widget in je video zodat de kijker de keus heeft de video via een social media te delen: Facebook, Twitter, Instagram, G+ etc. Wanneer een video veel geliked en gedeeld wordt, boost dit ook weer je SEO.

Zomaar een video op je website knallen is dus niet genoeg. Zet je video op de juiste plekken, zet er een goede titel in, gebruik relevante keywords en beschrijving, en optimaliseer de video zo effectief mogelijk.

Dan zal je pas echt de vruchten plukken van videocontent in je marketing strategie.