Daar zijn we weer met de tweede fase van de Customer Life Cycle Loop: knowledge.

Hoe Zat Het Ook Alweer?

In de vorige blog kwam de term Customer Life Cycle Loop aan bod. Een term die het proces omschrijft dat de consument doormaakt bij het overwegen, aanschaffen, gebruiken, behouden en het verspreiden van een product of merk.

Deze Customer Life Cycle Loop bestaat uit acht fasen, waarvan de eerste fase awareness is. Deze fase geeft antwoord op de vraag “waarom zou ik dat product of merk nodig hebben?” en is in de vorige blog besproken. In deze blog gaan we in op de tweede fase, namelijk: knowledge.

De Tweede Fase: Knowledge

Knowledgde, de tweede fase in de Customer Life Cycle Loop. In deze fase van de Customer Life Cycle Loop geef je de consument meer inhoudelijke informatie over het product of merk. Je deelt kennis met hem/haar.

Dus nadat je de consument bekend hebt gemaakt met jouw product of merk (awareness), geef je hem/haar meer kennis over jouw product of merk.

Ook in deze fase is video een krachtig middel om in te zetten. Met een video heb je de mogelijkheid om in een korte tijd, veel kennis te geven over jouw product zonder dat de consument talloze stukken tekst hoeft door te lezen.

Een voorbeeld? RIBW komt met een corporate video waarin zij vertellen wat zorg is. Zorg is precies wat RIBW doet. In de video geven zij meer kennis over zorg en dus ook meer kennis over wie zij zijn en wat zij doen.

 

Dus, Voor De Volgende Keer:

  • Customer Life Cycle Loop omschrijft het proces dat de consument van het begin tot het eind doormaakt bij het overwegen, aanschaffen, gebruiken en het behouden van een product of merk.
  • Customer Life Cycle Loop bestaat uit 8 fasen.
  • Knowledge is de tweede fase en geeft meer inhoudelijke informatie over jouw product of merk.

 

In de volgende blog wordt de derde fase van de Customer Life Cycle Loop behandeld: consideration.  

Wil jij na het lezen van deze blog meer informatie en advies over video? Wij geven dit graag! Neem vandaag nog contact met ons op.