In deze blog introduceren wij het onderwerp dat terug gaat komen in de blogs van aankomende weken: Customer Life Cycle Loop.

Wat Betekent Het?

De term Customer Life Cycle Loop omschrijft het proces dat de consument doormaakt bij het overwegen, aanschaffen, gebruiken, behouden en het verspreiden van een product of merk.

In andere woorden heeft de Customer Life Cycle Loop als doel aandacht te trekken van potentiële consumenten, hen te laten zien wat jij te bieden hebt, hen te overtuigen jouw product of dienst aan te schaffen en hen als loyale consumenten te houden die andere mensen ook overtuigen van jouw product of dienst. Het is de bedoeling om de consument rond te laten gaan in deze cyclus.

De 8 Stappen

De Customer Life Cycle Loop bestaat uit de volgende 8 fases:

 1. Awareness
 2. Knowledge
 3. Consideration
 4. Selection
 5. Buying
 6. Satisfaction
 7. Retention & Loyalty
 8. Advocacy

 

Costumer Life Cycle Loop

Bron: i-Scoop

Hoe Ga Je Met Die Stappen Om?

Maar hoe benut je zo’n Customer Life Cycle Loop nou optimaal? Het antwoord hierop is video! Voor elke stap kan een videosoort ingezet worden en het meest krachtige is om video in te zetten voor alle 8 de fases. Op deze manier doorgaat de consument op een vernieuwde manier de Customer Life Cycle Loop. In de blogs van aankomende weken worden de stappen stuk voor stuk doorgenomen en vandaag beginnen we met de eerste stap; awareness.

De Eerste Fase: Awareness

Awareness, de eerste stap in de Customer Life Cycle Loop. Awareness draait om het bekend maken van jouw product, dienst of merk bij de consument. En hoe kun je dit nou beter doen dan met een video? Middels video heb je de mogelijkheid om met beelden én audio een totaalbeeld te schetsen van jouw product, dienst of merk.

Eigenlijk geef je antwoord op de vraag “waarom zou ik dat product of merk nodig hebben?”. Uniserver kwam met een animatievideo waarin zij leveranciers wilden enthousiasmeren om partner te worden van Uniserver. Zij hebben dit gedaan met een video waarin antwoord gegeven op voorgaande vraag en waarin op het eind leveranciers worden aangeraden om partner te worden van Uniserver.

 

Dus, Om Te Onthouden:

 • Customer Life Cycle Loop omschrijft het proces dat de consument van het begin tot het eind doormaakt bij het overwegen, aanschaffen, gebruiken en het behouden van een product of merk.
 • Customer Life Cycle Loop bestaat uit 8 stappen.
 • Awareness is de eerste stap en geeft antwoord op de vraag “waarom zou ik dat product of merk nodig hebben?”.

 

In de volgende blog gaan we verder in op de Customer Life Cycle Loop en behandelen we de tweede stap: knowledge.

Wil jij na het lezen van deze blog meer informatie en advies over video? Wij geven dit graag! Neem vandaag nog contact met ons op.