background

EEN DOCUMENTAIRE

VOOR GENERAAL MACZEK MUSEUM

“Het resultaat is super! De video laat duidelijk zien dat het General Maczek Memorial meer wordt dan een alleen een monument!”

 Frans Ruczynski | Voorzitter Generaal Maczek Museum

EEN GEDENKPLAATS VOOR DE POOLSE BEVRIJDERS

OPDRACHT

Het Generaal Maczek Memorial is ontworpen om de Poolse bevrijders te herdenken in Breda. Het gebouw zal grenzen aan de achterzijde van het Pools Militaire Ereveld in Breda, waar Generaal Maczek is begraven samen met ongeveer 160 militairen van de Eerste Poolse Pantserdivisie die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opdracht van het Maczek Museum was om een korte documentaire te creëren voor de presentatie van het nog te maken gebouw: het Generaal Maczek Memorial.

DOEL

De video wordt ingezet om sponsoren te werven voor het bouwen van het Generaal Maczek Memorial. Hiernaast is het doel van de video om awareness te creëren onder elke generatie om in deze gedenkplaats stil te staan bij wat de Poolse bevrijders voor Breda hebben betekend.

RESULTAAT

Walt Wonder Schmidt heeft een korte documentaire ontwikkeld waarin het verhaal van Generaal Maczek wordt verteld. Het verhaal van Generaal Maczek wordt verteld middels zijn geschiedenis, maar ook door in te gaan op het ontwerp van het toekomstige Generaal Maczek Memorial.

INFORMATIE

Cliënt: General Maczek Museum

Regie: Maarten Wijsman

Camera: Maarten van ’t Wout

Editing: Maarten van ’t Wout

Categorie: Documentaire

Releasedatum: Juni, 2017

background
Na het zien van deze video ook interesse in een documentaire?
Neem vandaag nog contact met ons op.

– contact –