Je kent het vast. Je bekijkt een video en bent tot aan het einde nieuwsgierig naar hoe het gaat aflopen.

Nieuwsgierigheid, een belangrijk begrip om de aandacht van de kijker vast te houden. Men houdt ervan om te weten hoe bepaalde verhalen aflopen. Ondanks dat het van tevoren vaak al te voorspellen is wat er gaat gebeuren, blijft het voor ons een must om erachter te komen hoe het verhaal nou daadwerkelijk afloopt. In promotionele video’s wordt nieuwsgierigheid ook ingezet. Het zorgt ervoor dat we blijven kijken. We willen weten hoe het verhaal afloopt, maar vaak ook welk merk er achter de video schuilt. In deze blog zetten wij 3 voorbeelden op een rijtje van video’s waarbij we uit nieuwsgierigheid niet kunnen stoppen met kijken.

1. DE STRUISVOGEL DIE WILT VLIEGEN

Samsung kwam met een commercial voor de VR-bril die zij verkopen. In deze commercial doet een struisvogel door de VR-bril een poging tot vliegen. Jammer genoeg weten we allemaal dat dit hem niet gaat lukken aangezien deze vogels niet kunnen vliegen. De video bevat een snufje humor, wat goed inwerkt op onze emotie. Ondanks dat we weten dat de vogel niet kan vliegen, zijn we toch benieuwd hoe dat in deze video gaat aflopen.

 

2. HET VERHAAL OVER DE WOLF EN HET SCHAAP

HP Studios kwam met een commercial voor hun printer beveiliging, iets wat nou niet echt spectaculair of vermakelijk lijkt om een video over te maken. HP Studios bewijst het tegendeel! Zij voegden een beetje Hollywood toe aan de commercial waardoor er een spannend verhaal is geschreven rondom printer beveiliging. In de video vertelt een slechterik hoe hij via printers het hele netwerk van een bedrijf in kan komen. De video duurt lang, maar toch konden wij het uit nieuwsgierigheid niet wegklikken. Zou jij als bedrijf niet heel gauw printer beveiliging inzetten na het zien van deze video?

 

3. EEN REÜNIE VAN TWEE VRIENDEN

We kennen het wel, een oude vriend of vriendin die we jammer genoeg niet meer zien. Google Search kwam met een geniale video waarin Google Search in alle vormen wordt gebruikt om twee oude vrienden te herenigen. Het is interessant om te zien hoe Google elke optie van Google Search laat terugkomen in de video. Maar nog interessanter is… lukt het haar om de vrienden te herenigen? Wij waren natuurlijk hartstikke benieuwd waardoor we niet konden stoppen met kijken!

 

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.