Een wereld waarin visueel steeds meer mogelijk wordt. Een wereld waarin 40% van de mensen beter op visuele informatie reageert dan op tekst. Wat kan een 360 graden video nou voor jouw organisatie betekenen? Lees het hier! 

Wat Is Het?

Een van de nieuwe visuele ontwikkelingen is de 360 graden video. Een video waarin je als het ware op een bepaalde locatie kunt zijn en kunt rondkijken. Een nieuwe manier van kijken waarmee je alles virtueel om je heen ziet.

Wanneer je een 360 graden video op jouw tablet, telefoon of computer bekijkt, dan kun je de video bewegen met jouw muis. Je kunt dan naar boven en beneden kijken, maar ook om jouw as heen draaien.

Sinds kort is het ook mogelijk om zo’n video te bekijken met een VR-bril, een hele nieuwe ervaring. Wanneer je met een bril een 360 graden video bekijkt, kun je met jouw hoofd draaien en letterlijk om je heen kijken. Op deze manier ben je bijna écht op de locatie.

Wanneer laat je het Maken?

Je wilt een beleving geven en het gevoel geven dat jouw doelgroep er écht bij is. Dit kun je doen door middels van een 360 graden video. Door de productie van een 360 graden video kun je mensen het gevoel geven dat zij zich in de wereld van de video bevinden.

De doelgroep kan zelf het beeld elke richting opdraaien waardoor zij in de video om zich heen kunnen kijken. Een 360 graden video is een verrassende manier om de doelgroep een kijkje te geven in bijvoorbeeld hun toekomstige huis, auto of evenement. Bekijk hieronder een 360 graden video die wij hebben geproduceerd voor het Johnnie Walker House op Schiphol

 

Feitjes over een 360 Graden Video

Daarnaast zijn er ook nog een aantal feitjes die effectiviteit van een 360 graden video kunnen onderbouwen:

  • Zo indexeert Google video’s 50 keer beter dan tekst,
  • worden beelden 60.000 keer sneller verwerkt in ons brein dan tekst,
  • verbetert video de SEO van jouw bedrijf en
  • wordt video 40 keer sneller gedeeld op sociale netwerken gedeeld.

 

Ben jij nou ook geïnteresseerd om men écht een beleving mee te geven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.