Slow-motions, animaties, green screens… noem het maar op. Ook in videoclips komen de vetste technieken terug om de muziek te ondersteunen. 

Videoclips En Diverse Technieken

Misschien heb je het voorbij zien komen op onze sociale media; externe video’s die worden uitgelicht. Een aantal van de recente video’s waren videoclips, video’s die voornamelijk de tekst van nummers ondersteunen.

Naast de verhaallijn die wordt worden ook in videoclips diverse technieken toegepast om een extra twist te geven. Hieronder sommen we een aantal van zulke videoclips voor je op en geven we ook meteen de making of van deze video’s.

De Dansende Animatie

The Chemical Brothers komt met een videoclip waarin een danseres sierlijk door een oude loods heen beweegt. Op verschillende momenten in de videoclip is er te zien dat het lichaam van de danseres verandert. Maar ze lijkt zo echt, hoe doen ze dat dan? Nou, hoe echt de danseres ook lijkt, ze is volledig geanimeerd. Inderdaad, niet alleen de lichaamsdelen van de danseres zijn bewerkt, maar ze is zelf volledig geanimeerd. Een interessante techniek voor het maken van een videoclip. Bekijk hieronder de videoclip met daaronder de making of van de video.

 

De Zwevende Scenes

5’Nizza brengt een videoclip uit waarin de mannen te zien zijn in verschillende scenes. Van het vallen met de fiets tot een ongelukje met een winkelkar. Vraag je je nu af of ze dit hebben gedaan? Nou, met een green screen, standaarden en touwen kom je een heel eind. Bekijk hieronder de videoclip met daaronder de making of van de video.

 

De kleurrijke slow-motion

Ok Go maakt een videoclip waarin in slow-motion allerlei kleurrijke dingen vallen, ontploffen en afschieten. Een videoclip waarin ontzettend veel gebeurd. Een videoclip die is gemaakt door een snelle reeks van uitspattingen in slow-motion te zetten. Daarnaast is de slow-motion ook nog is goed afgestemd op de muziek. Bekijk hieronder de videoclip met daaronder making of van de video.

 

De Verschillende Kamers

Bonobo neemt je mee door verschillende kamers die in elkaar overgaan. De kamers worden geleidelijk aan kleiner terwijl de hoofdpersonage groter wordt. Hoe? We zullen je stiekem een tip geven. De hoofdpersonage van deze videoclip is niet 1 persoon, maar in elke kamer zie je een ander persoon! Even eerlijk, had jij het door? Bekijk hieronder de videoclip met daaronder de making of van de video.

 

 

Ben je nou benieuwd geworden naar meer van dit soort video’s? Volg ons dan direct op onze sociale media waar wij meerdere malen per week inspirerende video’s met je delen.