It’s the most wonderful time of the year! Vandaag is het tweede kerstdag en we ontnemen jullie zeker geen blog op deze feestelijke dag!

Kerstcommercials

In de vorige blog gaven we voorbeelden van John Lewis waarin het bedrijf kerst heeft laten terugkomen in kerstcommercials. Maar natuurlijk is John Lewis niet de enige die commercials heeft gemaakt om in te spelen op kerst.

Ook andere bedrijven houden zich niet in en komen met kerstcommercials. En wat bijna altijd terugkomt in de storytelling van deze kerstcommercials, is het samen zijn en het heerlijke eten en drinken. Een slimme manier om op kerst in te spelen. Hieronder bespreken we 4 kerstcommercials.

1. Albert Heijn

Kerst moet je samen vieren met mensen om wie je geeft en Albert Heijn wilt hiermee heerlijke en feestelijke kerstgerechten benadrukken. In de commercial maakt een wat oudere man zich mooi voor een vrouw.

Net voordat hij aanbelt, besluit hij toch nog even iets lekkers voor haar te halen bij de Albert Heijn. Op het moment dat hij binnenkomt en de familie ziet, wordt zijn hand vastgepakt en wordt het een gezellige kerst met heerlijke gerechten.

 

2. Bol.com

Flappie, die lieve kleine Flappie. Wie kent het verhaal nou niet? Het verhaal van het konijntje Flappie dat met kerst werd opgegeten. Bol.com gebruikt dit verhaal om allerlei producten terug te laten komen.

Het mooie aan deze commercial, is dat dit verhaal wél een goed einde heeft. Een originele manier om producten in beeld te brengen.

 

3. PLUS

Ook hier wordt benadrukt dat kerst samen gevierd moet worden en ook met lekker eten. Een meisje van gescheiden ouders reist heen en weer.

En wanneer het kerst is, laat ze voor haar vader een gourmette schaaltje achter, waarmee ze hem uitnodigt om kerst samen te vieren bij haar moeder thuis. Kerst draait immers om samen zijn.

 

4. Efteling

Een verhaal waarin het meisje het kerstgevoel nog niet echt in huis voelt. Iedereen is druk, er wordt ruzie gemaakt en er wordt nog niet echt wat gevierd.

Om het speciale familiegevoel te krijgen, probeert het meisje een eerder moment na te bootsen van toen ze een familiefoto gemaakt hadden in een attractie van de Efteling. Ook hier draait het om het samenzijn als kerstgevoel.

 

 

Ben jij nu ook geïnspireerd en wil jij meer advies over het maken van een storytelling video? Neem dan meteen contact met ons op!