We wish you a merry Christmas, we wish you a merry Christmas… De kerst komt eraan en we zijn er helemaal klaar voor!

Een Meester In Storytelling

In eerdere blogs lieten we zien hoe bedrijven kunnen inspelen op feestdagen. Een van de tactieken is om kenmerken van feestdagen terug te laten komen in video. Een meester in deze tactiek is John Lewis, een keten van warenhuizen gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

John Lewis weet op allerlei diverse manieren de kijker te raken met video’s en brengt hiernaast ook nog is heel duidelijk de boodschap over. Storytelling, emotie en ondertussen een stukje marketing… iets wat John Lewis erg goed doet in de video’s. Hieronder bespreken we 5 voorbeelden van video’s:

1. The Christmas They’ve Been Dreaming Of

Een commercial waarin de boodschap naar voren komt dat we sommigen de kerst moeten geven waar ze van dromen. In deze video is het de pinguïn van de hoofdpersonage. De pinguïn ziet tijdens het verhaal verschillende koppels en dat valt het jongetje op.

Op kerst verrast hij daarom zijn vriendje om zo voor een onvergetelijke kerst te zorgen. Naast de duidelijke verhaallijn in de video, komt ook de boodschap ‘give someone the Christmas they’ve been dreaming of’ duidelijk naar voren. Deze combinatie zorgt voor een commercial waarin een duidelijk stukje storytelling wordt gebruikt.

 

2. Gifts That Everyone Will Love

Een commercial waarin het verhaal naar voren komt van een meisje die van springen houdt. Wanneer haar vader en moeder besluiten dat het springen op bed genoeg is en een trampoline te kopen voor hun dochter, komen ze er snel genoeg achter dat het meisje niet de enige is met een passie voor springen.

Naast de verhaallijn, komt de boodschap ‘gifts that everyone will love’ goed naar voren. Ook deze combinatie zorgt voor een commercial met een stukje storytelling erin verwerkt.

 

3. For Gifts You Can’t Wait To Give

Sommigen zullen het herkennen, die spanning en enthousiasme voor de cadeautjes met kerst. Hierbij is er iets nog mooier dan het krijgen van cadeaus, namelijk het geven van een perfect cadeau aan iemand die je liefhebt. In deze video komt het verhaal naar voren van een jongetje die niet kan wachten tot kerst.

Waar we verwachten dat hij niet tot de cadeautjes kan wachten die hij krijgt, slaat hij het uitpakken over om zijn eigen cadeau aan zijn ouders te geven. Met de afsluiter ‘for gifts you can’t wait to give’ komt middels het stukje storytelling de boodschap duidelijk naar voren.

 

4. A Little More Love This Christmas

Een commercial waarin twee kinderen een sneeuwman en sneeuwvrouw maken. Wanneer de sneeuwman op mysterieuze wijze weg is de volgende dag, wordt je meegenomen door de tocht die de sneeuwman af gaat leggen door de rivieren, bergen en stad.

In de laatste scene wordt de reden voor zijn tocht duidelijk, hij wil iets kopen voor zijn sneeuwvrouw. Met het einde ‘give a little more love this Christmas’ is de boodschap duidelijk visueel gemaakt.

 

5. A Christmas They’ll Never Forget

In deze commercial geeft een haas zijn vriend de beer een onvergetelijke kerst. In het bos vol dieren is de beer het enige dier dat geen kerst viert doordat hij een winterslaap houdt elk jaar.

Dit jaar brengt de haas daar verbetering in, en geeft de beer ook een kans om kerst mee te maken. De laatste zin ‘give someone a Christmas they’ll never forget’ past dan ook goed in het plaatje.

 

 

Ben jij nu ook geïnspireerd en wil jij meer advies over het maken van een storytelling video? Neem dan meteen contact met ons op!