Je hebt een geweldig product of merk en je wilt dit laten zien aan de buitenwereld door middel van een video. Maar voor welke video kies je dan?

Waarom Kiezen?

Wil je de functionaliteiten van jouw product belichten door middel van een instructievideo? Of kies je liever voor een mood video waarin een van de kenmerken naar voren komt?

Soms kan het lastig zijn om de juiste video te kiezen voor jouw doeleinden, maar waarom kiezen als je ze ook kunt combineren?

Bundeling Van Video’s

Wanneer de mogelijkheden ernaar zijn, kan een combinatie van diverse video’s zeer effectief zijn. De bundeling van verschillende soorten video’s geeft jou namelijk de mogelijkheid om alle informatie omtrent jouw onderwerp op verschillende manieren over te brengen bij de kijker.

Een voorbeeld van een merk die verschillende soorten video’s gebruikt voor de marketingdoeleinden is The North Face. Hieronder behandelen we een aantal van hun video’s.

Een Mini Film Als Eerbetoon

Een uitblinker van The North Face in combinatie met Sherpas Cinema. Een verfilming van de mini film ‘All I Can’ als eerbetoon aan JP Auclair.

Geef maar toe, als kind zat jij ook weleens achterin de auto, wensend dat je ergens anders was. De innerlijke skiër in het kind van deze video fantaseert over een skiër die uitdagingen zoals huizen, trapleuningen en wegen trotseert.

 

Op Avontuur Met Een Mood Video

Een mood video die de ontdekkende eigenschap van The North Face uitbeeldt. Er wordt niet gesproken in de video, maar de beelden brengen een bepaald gevoel van avontuur met zich mee.

In de video neemt een klein jongetje jou mee op avontuur. Het merk benadrukt met deze video dat zij gedreven zijn om hun passie om te ontdekken willen doorgeven aan de nieuwe generaties.

 

Portret Video’s Van Bekende Sporters

Portret video’s komen ook geregeld terug op het YouTube-kanaal van The North Face. In deze portret video’s geeft The North Face het woord aan sporters.

De sporters vertellen hun verhaal in combinatie met beelden waarin zij te zien zijn in kleding van The North Face. Hieronder een voorbeeld van zo’n portret video waarin Jimmy Chin zijn verhaal vertelt.

 

 

Het Inleven Met Een Mini-Documentaire

Weer een ander soort video die wordt gebruikt door The North Face is een mini-documentaire. In deze mini-documentaire wordt je meegenomen op avontuur, waardoor je meegaat in het verhaal van de sporter. De spullen die gebruikt worden in de documentaire, zijn overigens weer spullen van The North Face.

 

Instructies Voor De Producten

We hebben hem in de intro al voorbij zien komen, de instructievideo. The North Face kiest ervoor om naast bovenstaande video’s ook video’s te maken waarin de functionaliteiten van spullen worden toegelicht.

 

Al Met Al

Een flink rijtje met video’s die door The North Face gecombineerd worden om verschillende doeleinden te bereiken. Uiteindelijk geven de video’s gezamenlijk een goed beeld van het verhaal achter The North Face, de producten van The North Face en de gebruikers van deze producten.

 

Raak je geïnspireerd van deze video’s en wil je meer voorbeelden voorbij zien komen? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram! Interesse gekregen in het laten maken van een video? Neem dan meteen contact met ons op voor advies!