Misschien is jouw collega er een. Of jouw kind? Het gaat erom dat je met hen te maken krijgt: Generatie Z. Ook wel jongeren tussen de 5 en 20 jaar oud.

Het gebruik van de sociale mediaplatformen onder jongeren in inmiddels vanzelfsprekend. Het zoeken van informatie, het onderhouden van contacten of het versturen van berichten. Jongeren besteden veel van hun tijd op diverse mediakanalen. Maar welke platformen zijn het populairst en wat betekent dit voor jouw organisatie?

De populairste platformen onder de jongeren

Defy Media verrichte voor Adweek een onderzoek waarin zij 1500 jongeren vroegen welk platform zij gebruiken. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat YouTube eenzaam bovenaan staat met 95%.

Jongeren gaven aan YouTube te gebruiken voor onder andere nieuws, how to-informatie en vermaak. Op de tweede plaats staat Instagram (69%), gevolgd door Facebook (67%), Snapchat (67%) en Twitter (52%) welke door de jongeren gebruikt worden om contacten met vrienden te onderhouden.

Hiernaast vormen deze platformen de top 5 bij de vraag zonder welk platform de jongeren niet zouden kunnen. De helft van de jongeren gaf aan niet zonder YouTube te kunnen. Snapchat (15%), Instagram (9%), Facebook (9%) en Twitter (6%) blijven ver achter YouTube hangen.

Waarom dit videoplatform?

Wat opvalt is dat jongeren een grote behoefte hebben aan het videoplatform. Zij gebruiken dit platform om te leren, maar ook om influencers en vloggers te volgen ter vermaak. Vloggers verschijnen steeds meer op YouTube. Zij geven tips, bespreken de nieuwste trends of komen met de beste nieuwtjes. Jongeren geven aan deze influencers te vertrouwen wanneer zij overwegen dingen te gaan kopen.

Benieuwd naar meer over het sociale mediagebruik van Generatie Z? Bekijk hieronder dan een infographic over Generatie Z en sociale media.

 

Afbeelding Blog Waarom Video het beste werkt onder generatie Z

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.