Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar kind’ren. Sinterklaas is in het land en wie kent hem nou niet?

Het Benutten Van Feestdagen

Nog een aantal dagen tot Sinterklaas, maar hoe benut je deze feestdag nou optimaal? Feestdagen bieden organisaties de mogelijkheid om zichzelf in de schijnwerpers te zetten door in te spelen op deze feestdagen. Organisaties gebruiken feestdagen om mensen redenen te geven om hun producten of diensten te consumeren.

Sinterklaas In Jouw Video

In deze blog kijken we naar een aantal video’s waarin organisaties en bedrijven Sinterklaas hebben gebruikt in hun video’s. Dit verschilt van het gebruik van Sinterklaasliederen, Sinterklaas zelf of derden die praten over Sinterklaas.

Wil jij Sinterklaas of een andere feestdagen gaan gebruiken om jouw organisatie of bedrijf in het zonnetje te zetten? Laat je dan inspireren door de volgende 4 voorbeelden.

1. De Nummers Van Sinterklaas

Een eerste video is een klassieker van Bol.com. De webshop gebruikt in deze commercials verschillende nummers van Sinterklaas om vervelende situaties te illustreren. De uiteindelijke gedachte achter deze vervelende situaties is dat het gemakkelijker is om cadeaus lekker simpel online te bestellen zodat je niet meer de deur uit hoeft.

 

2. De Gedachte Aan Sinterklaas

In deze video laat Wehkamp het kinderlijk plezier in Sinterklaas terugkomen. De hoofdpersonage voert allerlei klusjes uit met de gedachte dat hij voor al dit goeds, veel cadeautjes van zijn verlanglijstje zal krijgen van Sinterklaas. Met de slogan ‘alles voor Sinterklaas’ doelt Wehkamp op haar assortiment waarin ze ‘alles voor Sinterklaas’ hebben.

 

3. Sinterklaas Als Hoofdpersonage

Waar Bol.com in het eerdere voorbeeld nummers van Sinterklaas gebruikte voor de commercial, gebruikt Bol.com in deze commercial Sinterklaas zelf als hoofdpersonage. Sinterklaas is in diverse settingen te zien waarin hij mensen blij maakt met zijn cadeaus. De gedachte erachter? Allemaal cadeaus uit het brede assortiment van Bol.com.

 

4. Kenmerken Van Sinterklaas

Pepernoten, marsepein en chocoladeletters. We zien het allemaal in de winkels verschijnen nu Sinterklaas eraan komt. Jumbo gebruikt deze kenmerkelijke producten van Sinterklaas in de video om op deze manier de goedkope snoepgoederen te benadrukken.

 

Klaar Om Jouw Video Een Extra Twist Te Geven?

Er zijn verschillende manieren om feestdagen optimaal te benutten en toe te passen in jouw video. Zo kun je bijvoorbeeld liedjes gebruiken, herkenbare hoofdpersonages gebruiken, het verhaal achter de feestdag gebruiken of eigenschappen van de feestdag gebruiken.

 

Wil jij ook weten hoe je nou perfect inspeelt op feestdagen middels video? Neem dan direct contact met ons op!