Je hebt besloten om een video te gaan maken voor jouw organisatie, maar wat voor video ga je kiezen?

Welke Video Kies je?

Het is begrijpelijk dat wanneer je besluit een video te gaan maken, je niet precies weet welke video je moet kiezen. Het wordt soms vergeten, maar voordat er een video gekozen wordt, is het belangrijk om een aantal dingen op een rijtje te zetten.

Zo is de eerste stap jouw eigen merk goed te kennen. Dit lijkt nogal voor de hand liggend, maar een eerste stap naar goede storytelling is om goed voor je te zien waar jouw merk voor staat. Zo komen er nog meer aspecten kijken bij het kiezen van een video, zoals:

  • Wie is jouw doelgroep?
  • Wat is de behoefte van jouw doelgroep?
  • Wat is het doel van jouw video?
  • Waarin onderscheidt jouw organisatie zich van de rest?

De Belangrijkste Vraag

Toch is er een vraag die zeer bepalend zal zijn voor jouw video, namelijk: wat is het verhaal achter jouw organisatie? Met deze vraag wordt er antwoord gegeven op het o zo belangrijke ‘waarom’.

Wanneer je dit een beetje voor je ziet, is het goed om te kijken naar de verschillende soorten video’s die gemaakt kunnen worden. Weet je het even niet? Wij belichten hieronder een aantal effectieve video’s voor jouw organisatie.

Corporate Video als Visitekaartje

Een video die het wie, wat en waarom van jullie organisatie belicht. Met een corporate video kun je laten zien wie je bent, wat je doet en vooral waarom je dat doet. Het geeft een goed beeld van jouw organisatie en laat een blijvende indruk achter.

Met een corporate video kunnen organisaties hun merk of concept op een unieke manier onder de aandacht brengen van hun doelgroep. Een corporate video is hét visitekaartje van jouw organisatie.

 

Jouw Huisstijl in een Animatie Video

Een andere manier om te laten zien wie je, wat je doet en waarom je dat doet. Met een animatie video vertel je middels animaties en audio een overzichtelijk verhaal en laat je jouw huisstijl tot leven komen.  Geanimeerde beelden leggen ingewikkelde processen op een zeer heldere manier uit.

 

Een Gevoel Creëren met een Mood Video

Heb jij hier al van gehoord? De naam zegt het eigenlijk al, met een mood video wil je het gevoel rondom jouw organisatie overbrengen bij jouw doelgroep.

Je geeft jouw doelgroep een beeld om aan te denken wanneer zij aan jouw organisatie denken. Je kunt jouw doelgroep een beleving geven die zij zelf ook zouden willen ervaren.

 

Naamsbekendheid Met een Commercial

Een videocategorie waar al snel aan wordt gedacht wanneer een organisatie zichzelf in de markt wel zetten. Een commercial draagt bij aan het imago van een organisatie. Met een commercial kan beleving en kracht toegevoegd worden aan jouw organisatie.

Met een commercial vergroot je de naamsbekendheid van jouw organisatie en activeer je jouw doelgroep om de gewenste vervolgstappen te nemen. Een commercial zet jouw organisatie in de schijnwerpers.

 

Nog een keer alles opsommen

  • Er zijn verschillende soorten video’s waarmee je het verhaal van jouw organisatie kunt vertellen.
  • Een corporate video is het visitekaartje van jouw organisatie.
  • Met een animatie video breng je jouw huisstijl tot leven en leg je ingewikkelde informatie uit.
  • Een mood video brengt een gevoel over bij de kijker.
  • Met een commercial vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

Wil jij na het lezen van deze blog meer informatie en advies over video? Wij geven dit graag! Neem vandaag nog contact met ons op.