Zie jij het al voor je? 25 foto’s die uiteindelijk resulteren in slechts één seconde film…

Hyperlapse gaat een stapje verder

Hyperlapse, timelapse… wat is het allemaal? Laten we beginnen bij de timelapse. Een timelapse video wordt gemaakt vanaf een enkele locatie waar een camera gedurende een langere periode foto’s maakt. Door deze foto’s tijdens het nabewerken achter elkaar te plaatsen, komt er beweging in en ontstaat er een filmpje.

Een hyperlapse gaat een stapje verder dan dit, omdat je hierbij de camera wel verplaatst. Door de grotere afstand die wordt afgelegd, wordt het perspectief van het onderwerp veranderd.

Hierbij kan gedacht worden aan het volgen van mensen, maar bijvoorbeeld ook aan het bekijken van gebouwen vanuit verschillende hoeken. Benieuwd? In deze blog zetten wij diverse hyperlapse video’s op een rijtje.

Het meisje dat jou meeneemt door Europa

In deze hyperlapse video neemt iemand je mee door steden van Europa. Door haar op korte afstanden te fotograferen in opeenvolgende houdingen, lijken de bewegingen vloeiend in elkaar over te gaan wanneer de foto’s achter elkaar worden geplaatst. Zo lijkt de hoofdpersoon als het ware door de steden te zweven terwijl zij bewegingen maakt die voor de overgangen zorgen.

 

De fel belichte gebouwen van Moscow

Een hyperlapse video waar onder andere ook graphics in terugkomen, is een video over Moscow. In deze video ligt de focus op de gebouwen in de stad. Verschillende gebouwen van Moscow worden middels een hyperlapse in beeld gebracht waardoor je een soort rondleiding krijgt door de stad. De drastische muziek en de fel belichte gebouwen zorgen ervoor dat je wilt blijven kijken.

 

De slow-motion van Tokyo

Een indrukwekkende video waarin hyperlapse is gecombineerd met slow-motion, is een video over Tokyo. In de video wordt je door zowel foto’s als videobeelden meegenomen door het dag- en nachtleven van Tokyo. De afwisseling van de snelle hyperlapse beelden naar slow-motion beelden prikkelt om te zien welke momenten er nog meer in slow-motion te zien komen.

 

New York vanuit de lucht

New York blijft natuurlijk niet achter en komt ook met een video waarin je wordt rondgeleid door de stad. De hyperlapse video neemt je mee naar de bekende plekken van New York, maar laat ook luchtbeelden zien van de stad. De afwisseling van beelden op straat en luchtbeelden geeft je een indruk van de immens grote stad waarin je op dat moment loopt.

 

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.