Sprookjes, attracties en avonturen… hoe kun jij nou het beste iedereen naar jouw pretpark laten komen?

Het verhaal van pretparken

In onze vorige blog gaven we aan dat iedere organisatie een verhaal heeft. Ook jouw organisatie? Ja, ook jouw organisatie! Pretparken hebben ook een verhaal. Denk maar eens aan de Disneyland, waar alle bekende sprookjes tot leven komen. Maar ook de Efteling, die bekend is om onder andere Langnek en de Droomvlucht. En zeg eens eerlijk, weet je niet direct over wie we het hebben als we zeggen: “Papier Hier”? Natuurlijk, Holle Bolle Gijs!

Pretparken en video’s

Pretparken maken gebruik van video’s om hun verhaal te vertellen, jammer genoeg nog wel te weinig. Ze kunnen het verhaal vertellen van bijvoorbeeld een attractie, sprookje of het verhaal van het hele pretpark. En wat brengt de fantasie van kinderen nou meer tot leven dan een video? Een video maakt het ten slotte net echt! In deze blog geven wij 4 voorbeelden van pretparken die video’s hebben ingezet.

1. Hellendra de draak

Avonturenpark Hellendoorn verwelkomt een nieuwe bewoonster. Draak Hellendra. Wanneer Hellendra van huis is om een schat te veroveren, kunnen kinderen het drakennest in. Hellendra komt met een commercial waarin het verhaal van Hellendra wordt verteld. Een spannende uitdaging, als je druft.

 

2. Durf jij naar de Efteling

Over inspirerend gesproken… een commercial van de Efteling slaat de plank helemaal raak! De video waarin snelheid en overgangen ervoor zorgen dat je blijft kijken en een video waarin de mysterieuze kinderstem en sprookjesachtige muziek je uitdaagt om langs te komen. Zou jij niet snel een keertje willen rondlopen in de Efteling na het zien van deze video?

 

3. Het verhaal van Disneyland

Disneyland komt weer met een totaal andere commercial. De commercial toont beelden van sprookjesfiguren en bezoekers die plezier hebben. Daarnaast is er in de video een stem die je meeneemt in de waarden van het pretpark. Een andere manier om het verhaal van jouw pretpark te vertellen.

 

4. De fantasie van Legoland

Legoland brengt jouw fantasie tot een volgend level. Het pretpark dat gericht is op Lego, brengt in hun commercial lego tot leven. Het levende lego gaat richting het pretpark en nodigt hiermee kinderen uit om langs te komen.

 

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.