Waar denk jij aan als wij zeggen: “video’s een nieuwe waarde geven”?  

Wil Je Het Wel Veranderen?

Je zult het wellicht herkennen; je hebt ooit een video geproduceerd en gepubliceerd waarin het verhaal van jou, jouw merk of jouw organisatie in beeld wordt gebracht.

Na een periode wordt het misschien tijd voor iets nieuws of er komt iets op jouw pad wat een reden kan zijn voor een nieuwe video. Maar wat nou als je het verhaal van jouw video niet wilt veranderen?

Een Nieuwe Lading Geven

Een optie is dan om hetzelfde verhaal te verfilmen. Op deze manier kun je de beelden up to date brengen bij hetzelfde verhaal. Maar, zo kun je bijvoorbeeld ook met een soortgelijk verhaal verwijzen naar eerdere video’s.

Middels het verfilmen van oudere video’s, geef je het verhaal eigenlijk een nieuwe lading. En dat is wat we bedoelen met video’s een nieuwe waarde geven. Er zijn natuurlijk verschillende redenen om oudere video’s te verfilmen, denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Beelden up to date Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleuren in de huisstijl van jouw organisatie. Dan is het misschien interessant om jouw verhaal nog eens te verfilmen met de nieuwe huisstijl.
  • Kwaliteit van de video bijwerken met betere beelden. De kwaliteit van het beeld neemt toe met de jaren. Niet gek om jouw verhaal te verfilmen om kwalitatief beter beeld te krijgen.
  • Technieken veranderen in de video. Technieken veranderen en kunnen een flinke nieuwe twist geven aan video’s. Denk aan sky replacements, zoomeffecten etc. Met nieuwe technieken kun je jouw video op een vernieuwende wijze vertellen.
  • Een eerbetoon. Een verfilming kan gebruikt worden als eerbetoon aan de eerdere video of acteur in de video.
  • Een vergelijking maken van toen en nu. Je bent al een flinke tijd op weg met jouw organisatie en je wilt nu eigenlijk weleens laten zien hoe erg jij bent gegroeid met de jaren.
  • Als je een mijlpaal hebt bereikt. Wanneer jouw organisatie 100 jaar bestaat en je dit naar buiten toe wilt vieren, kan een verfilming een unieke manier zijn om dit te doen.

Een Verfilming Als Eerbetoon

Zo zijn er natuurlijk nog meer redenen te benoemen voor het verfilmen van een video. Een voorbeeld van een verfilming, is de video Imagination. Imagination is een verfilming van de video All I Can.

Bijzonder aan deze verfilming is dat de video een eerbetoon is aan de wereldberoemde freeskiër JP Auclair die te zien is in het mooie street segment van de eerste video All I Can.

 

 

Na de dood van JP Auclair heeft The North Face het initiatief genomen om samen met Sherpas Cinema de video All I Can te verfilmen.

Het mooie aan deze video is dat het street freeksiën weer terugkomt zoals in de video All I Can, maar dat dit in een nieuw jasje is gestoken door er een verhaal omheen te maken van een fantaserend kind.

 

 

Er is te zien dat in de video’s bepaalde shots overeenkomen zoals het over de weg krassen met de ski’s, de wegvliegende zwerm van vogels en de graffiti-vogels op de muur. The North Face en Sherpas Cinema hebben als eerbetoon aan JP Auclair de video All I Can in een nieuw en up to date jasje gestoken.

Dus:

  • Wil jij een nieuwe video, maar hetzelfde verhaal? Dan kun je ervoor kiezen om te verfilmen
  • Middels verfilmen geef je oude video’s een nieuwe waarde
  • Er zijn verschillende redenen voor het verfilmen van eerder video’s zoals verfilmen om up to date te blijven of om de kwaliteit te verbeteren.

 

Wil jij meer van dit soort voorbeelden voorbij zien komen? Hou dan onze blogs in de gaten en volg ons op onze sociale media!