Heb jij het weleens meegemaakt? Dat treurige onderbuik gevoel bij het kijken naar een zielige video? Of juist jezelf erop betrappen dat je zit te gniffelen tijdens het kijken?

Emotie is een belangrijke trigger om mensen te laten kijken naar een video. Emotie is een van de factoren waardoor men een merk herinnerd en waardoor men reageert op een video. Onderzoek toont aan dat merken die het hart raken, een plekje in het hoofd van de kijker krijgen. We kunnen dus best zeggen dat emotie een ideale basis is om een relatie met een merk op te bouwen of te behouden. In deze blog zetten wij 3 voorbeelden op een rijtje van video’s waarbij we verschillende emoties ervaren.

1. HARTVERWARMEND

Een video waarin een verhaal slim is verwerkt met emotie is een video van Thai Life Insurance. De achterliggende boodschap in deze video doelt op het opzij leggen van geld voor anderen waar veel geluk en emotie uit voort komt. Krijg jij geen zin om mensen te helpen na het zien van deze video?

 

2. EEN GLIMLACH OP JOUW GEZICHT

Een video waarin een fotografe duidelijk wil maken hoe gelukkig we iedereen maken wanneer we zeggen dat ze mooi zijn. Het verhaal dat iedereen een mooi persoon is, komt volgens ons duidelijk naar voren. Krijg jij geen glimlach op jouw gezicht van deze video?

 

3. EEN BEETJE FANTASIE

War Child voegde een beetje fantasie toe aan een video. Er is te zien hoe een kind in een conflictgebied plezier heeft met Batman. Iemand die het kind helpt nare ervaringen te verwerken. De video eindigt met een beeld waarin het kind te zien is in een conflictgebied, een nare ervaring. De boodschap om kinderen te helpen met deze nare ervaringen komt bij ons duidelijk over.

 

 

Na het lezen van deze blog ook interesse in een video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering. Neem vandaag nog contact met ons op.