Deze week labelen we even aan het onderwerp transitions! Eerder publiceerden we al een tutorial blog over transitions, nu geven we je twee voorbeelden.

Hoe zat het ook alweer?

Zoals gezegd vertelden we meer over transitions in onze vorige blog. Ben je het even kwijt? Dan vatten we het even snel voor je samen: transitions, ook wel overgangen, zorgen ervoor dat beelden vloeiend in elkaar over kunnen lopen.

Op deze manier behoudt je de snelheid in jouw video en verberg je een knip tussen twee beelden. Waar men misschien snel denkt aan een fade-effect of een zwart vlak als overgang, kunnen ook effecten zoals zooms, versnellingen en scherpte gebruikt worden als transition.

Weer helemaal bij de les?

Weten we weer waar het over ging? Zo niet, lees het dan hier terug. Wij gaan ondertussen door, want de voorbeelden in deze blog geven ons zin in meer en meer transitions. Waarom zin in zo veel meer? In de video’s worden versnellingen, zooms en nog veel meer technieken toegepast in de transitions. Deze technieken houden, in combinatie met de muziek, het tempo in de video erg hoog. Benieuwd? Lees gauw door, want we behandelen hieronder twee voorbeelden!

Een kijkje in de Turkse Cultuur

Een bekende video in het wereldje van de transitions is de Watchtower of Turkey. In deze video komen veel soorten transitions naar voren die de aandacht vast blijven houden en het tempo in de video hooghouden. De beelden, overgangen, de stem en vooral ook de muziek nemen je mee in de Turkse cultuur.

 

De opbouw tot 1:25

De opbouw van deze video is rustig en bestaat voornamelijk uit achter elkaar geplakte scenes. Maar wat er hierna gebeurd vanaf 1:25 is te gek! Door de muziek wordt je meegenomen naar dit moment waar ineens alle scenes door elkaar heen schieten met veel diverse transitions. Door de vele scenes en de vele soorten transitions gebeurt er zo veel op ons beeldscherm, waardoor we blijven kijken!

 

 

Een aantal voorbeelden van video’s waarin veel verschillende transitions terugkomen. Wil jij meer van dit soort voorbeelden zien, volg ons dan op Facebook en LinkedIn waar wij meerdere malen per week inspirerende video’s delen. Wil je meer informatie en advies over video? Neem dan vandaag nog contact met ons op!