Gisteren waren wij op pad om nieuwe beelden vast te leggen. Niet alleen videobeelden, ook losstaande frames. Lees verder en kom erachter waarom wij nu eigenlijk zo veel losstaande frames hebben gemaakt. 

Bewegend Beeld Bestaat Niet Alleen Uit Video

Het moge voor een aantal van jullie bekend zijn; bewegend beeld hoeft niet alleen uit videomateriaal te bestaan. Herinner jij je nog de hyperlapse waar we het in voorgaande blogs over hebben gehad? Dan is een stop-motion een mooie aanvulling voor deze twee. Net als bij een hyperlapse bestaat een stop-motion uit een filmtechniek waarbij de video bestaat uit allerlei losstaande frames, ook wel foto’s, die achtereenvolgens worden afgespeeld. In ieder frame wordt het object iets aangepast. Op deze manier kan er een beeld ontwikkeld worden waarin objecten in de video als het ware bewegen.

De Vloeiende Beweging Van Lego Blokjes

Voor Uniserver hebben wij gisteren losstaande frames voor een stop-motion gefotografeerd. In de losstaande frames worden Lego blokjes steeds iets aangepast, waardoor uiteindelijk een vloeiende beweging kan ontstaan na het achter elkaar plaatsen van de frames. Het creatieve plug & play idee van Uniserver komt hiermee duidelijk naar voren, doordat de bestaande Lego ontwerpen uiteindelijk tot leven komen. Benieuwd naar het resultaat? Houd dan onze Facebook en Instagram in de gaten!

 

Stop-Motion Voor Uniserver

Stop-Motion Voor Uniserver

Het Doel Van Een Stop-Motion

Het doel van zo’n stop-motion is om de kijker op een creatieve manier iets te vertellen. Wel is het van belang dat zo’n stop-motion vloeiend verloopt en dat het object dus in gelijkmatige stappen voortbeweegt. Stop-motions zijn nog niet vaak terug te vinden in corporate video’s of andere soort bedrijfsvideo’s. Om deze reden is het hanteren van zo’n stop-motion techniek  een ideale tool om je te onderscheiden van de massa. Om een voorbeeld te geven van hoe zo’n stop-motion er dan uit komt te zien, delen we hieronder een video van Red Bull.

 

 

Wil jij na het lezen van deze blog jouw video nou ook een flinke scheut creativiteit geven? Neem dan contact met ons op via de chat of bel ons meteen even voor advies!