Weet je nog dat we het hadden over de ideale mogelijkheid om jouw video te leven te laten komen?

In voorgaande blog bekeken we hoe sommige beelden zo kleurrijk en sfeervol kunnen zijn. De oplossing had te maken met het filmen in S-LOG, waarna de beelden bewerkt konden worden met color grading en kleurcorrectie. Een manier om tinten zodanig aan te passen dat er een stijl voor jouw video gekozen kon worden.

Klaar voor meer?

Allright, weer helemaal bij? Want er is ook nog een andere manier om de sfeer in jouw video te veranderen. Stel je voor, je hebt een toffe locatie gevonden om het uitzicht te filmen. Alle puzzelstukjes kloppen. Het uitzicht, de objecten, geen drukte, maar dan… je bekijkt de beelden en de lucht blijkt niet zo mooi te zijn zoals je daar zag waardoor het totaalplaatje verandert. Wat nu?

Het creëren van een andere lucht

Een oplossing om de lucht aan te passen wordt Sky Replacement genoemd. Kort gezegd: het aanpassen van de lucht in het beeld. Je kunt zelfs een geheel andere lucht in jouw video gebruiken. Wanneer jij een grijze en sombere lucht hebt, kan lucht uit een mooi bewolkte foto geknipt worden en in het eerdere beeld gezet worden.

Dit houdt in dat videomakers niet meer geheel afhankelijk zijn van het weer. We zeggen hiermee niet dat je altijd maar mooie beelden kunt krijgen, maar wel is het zo dat we niet meer afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Wat is dan het doel?

Doelen verschillen per beeld. Het vervangen of aanpassen van de lucht in jouw video kan het beeld totaal veranderen. Wij schetsen middels onderstaande video een aantal voorbeelden.

In het eerste voorbeeld bestaat de lucht uit een grauwe grijsblauwe lucht. Wanneer dit wordt vervangen door een bewolkte lucht, komt het beeld levendiger over. Wanneer je goed oplet, zie je ook dat er een huisje is toegevoegd midden achter de trein voor een realistischer beeld.

In het tweede voorbeeld creëert Sky Replacement weer een ander effect. Het vervangen van de grijze lucht door een warme en zwoele lucht zorgt ervoor dat het beeld meer sfeer krijgt.

Tot slot wordt in het laatste voorbeeld de blauwe lucht vervangen door een dromerige bewolkte lucht, wat voor diepte in het beeld zorgt.

 

Alles even op een rijtje

  • Sky Replacement kan lucht in een video aanpassen.
  • Dit zorgt ervoor dat wij als videomakers niet geheel afhankelijk zijn van het weer.
  • Sky Replacement kan voor een meer realistisch beeld zorgen.
  • De sfeer van de video kan beïnvloedt worden met Sky Replacement.
  • Sky Replacement kan diepte creëren.

Wil jij na het lezen van deze blog meer informatie en advies over video en audio? Wij geven dit graag! Neem vandaag nog contact met ons op.