Kijk jij voor vermaak of kijk je toch meer omdat jij je kunt identificeren met de hoofdpersonage? Er zijn diverse redenen om naar vlogs te kijken en in deze blog gaan we hier wat dieper op in.

Waarom Kijken We Naar Blogs?

In de voorgaande drie blogs deelden wij tips & tricks, inhoudelijke punten en technische tips die jou kunnen helpen bij het maken van een vlog. Maar voordat je nu daadwerkelijk een vlog gaat maken, is het ook nog handig om te weten waarom we nou eigenlijk naar vlogs kijken.

De redenen weten waarom mensen naar vlogs kijken, kunnen jou helpen in het bedenken van een goede inhoud voor een vlog. Ga je men een kijkje geven in jouw leven of ga je tutorials maken? Hieronder behandelen we 5 redenen waarom mensen naar vlogs kijken.

1. Identificatie

Een reden voor men om naar vlogs te kijken is identificatie. Hiermee wordt bedoeld dat we ons kunnen identificeren met de persoon in de video. Stel je voor, je werkt als een au pair in het buitenland. Een reden voor jou om naar onderstaande au pair vlog te kijken kan dan zijn omdat je jezelf kunt identificeren met deze persoon en de inhoud van de video.

 

2. Interesses

Een reden die nauw bij voorgaande reden ligt, is kijken vanwege interesse. Een reden voor men om naar vlogs te kijken is omdat sommige onderwerpen of hoofdpersonages bij de kijker zijn/haar interesses past of aansluiten bij zijn/haar levenspatroon. Stel je voor, jouw interesse ligt bij het spelen van videogames. Dan kan dit voor jou een reden zijn om naar vlogs van Siv HD te kijken waarin de vlogger commentaar geeft terwijl je met hem mee wordt genomen door de videogames.

 

3. Inspiratie

Ook kijkt men naar vlogs omdat de hoofdpersoon hen inspireert of voor hen een voorbeeld is. In dit geval fungeren de vlogs als inspiratie en een kijkje in het leven van de hoofdpersoon. Omdat zij jou inspireren is het interessant om te volgen wat zij doen en wat zij hebben gedaan om bijvoorbeeld hun doelen te bereiken. Een voorbeeld is een vlog van Laura waarin zij uitlegt wat zij heeft gedaan om te komen waar ze nu is. Wanneer je het werk van Laura inspirerend vindt, kan dit voor jou een reden zijn om haar vlogs te kijken. Op deze manier neem je een kijkje in het leven van de persoon waar jij naar opkijkt.

 

4. Ongekunsteld

Het mooie aan vlogs is dat ondanks de voorbedachte indeling van de vlog, de uitstraling van vlogs vaak eerlijk en ongekunsteld is. Dit betekent dat vlogs, anders dan veel andere video’s, kijkers het gevoel geven dat ze echt zijn. Het zijn simpele en geloofwaardige video’s waarin personen hun zegje doen. Hieronder een video van Enzo Knol waarin ze vertellen dat hun relatie uit is en waarin zij zichzelf kwetsbaar opstellen. Doordat ze zich kwetsbaar opstellen, houden ze het eerlijk en ongekunsteld.

 

5. Vermaak

Een voor de hand liggende reden om naar vlogs te kijken is vermaak. We kijken voornamelijk naar vlogs wanneer we kunnen ontspannen. Tijdens dit momentje van ontspanning is het voor vele kijkers fijn om naar vlogs te kijken ter vermaak. Denk hierbij aan een vlog van StukTV waarin zij een fotorace houden.

 

Dus, Even Een Overzicht:

  • Er zijn verschillende redenen waarom men naar vlogs kijkt
  • Men kijkt naar vlogs ter identificatie
  • Vlogs worden gekeken uit interesse
  • Men kijkt ter inspiratie naar vlogs
  • Vlogs zijn eerlijk en ongekunsteld
  • Vlogs worden vaak gekeken als vermaak

Wil je meer weten over vlogs? Wij delen graag informatie en wij bieden vlogtrainingen aan. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.