Met het spreekwoord “al gaat de schaatser nog zo snel, de dooi die achterhaalt hem wel” in het achterhoofd, besloten wij donderdagavond dat we vrijdagochtend de laatste schaatsmeters zouden pakken.

En als creatieve storytellers zagen wij natuurlijk de kans om van dit avontuur een mooie video van te maken. Het resultaat? Je leest het in dit artikel…

Een strijd tegen de tijd

Rond 06.00 uur stappen wij in de auto om de hoge noren op te pikken en een drone op te halen zodat we de schaatsers in de ochtenddauw vast kunnen leggen. Op locatie komen blijkt moeilijker dan gedacht. De file maakt het enorm lastig om bijtijds op het ijs te komen. De klok tikt door…

Eenmaal aangekomen rond 07.00 uur kunnen de spullen gepakt worden om nog snel gebruik te maken van het gevaarlijk dunne laagje ijs. Terwijl de twee de veters van hun schaatsen vaststrikten langs het water, kwam de zon op en vielen de eerste zonnestralen op het ijs.

Om stipt 08.00 uur raken de ijzers het ijs en worden de eerste slagen gemaakt. Waar de dooi toe begint te slaan, worden de eerste meters gemaakt en wordt de drone de lucht in gestuurd.

Al snel blijkt dat er een corrupte SD kaart in de drone zit en loopt de strijd tegen de tijd nóg hoger op. Gelukkig is er een back-up meegenomen, en konden we door snel actie te ondernemen eindelijk de drone oplaten om de beelden vast te leggen.

Door de frisse wind, het natte gras en de roze ochtendzon vliegt de drone de twee achterna. In de beelden is te zien hoe de drone zijn weg waant door de grassprieten langs het water, maar ook hoe de hoogte wordt bereikt waardoor het landschap te zien is. Een prachtig gezicht.

Wij Filmden Last-Minute een Video over Schaatsen op Natuurijs en Zelfs de Media Berichtte Erover

Het eindresultaat? Een groot succes!

Ondanks de diverse kantelmomenten die zorgen voor het botsen tegen de tijd, is het gelukt om prachtige beelden vast te leggen.

Na het vastleggen van de beelden springen de twee van het ijs en zetten veilig voet aan wal. De hoge noren en drone worden achterin de auto gelegd en zo snel mogelijk rijden we rond 10.30 uur richting kantoor.

Eenmaal aangekomen op kantoor (11.30 uur) worden de beelden gemonteerd met tijdsdruk voor de nieuwsuitzendingen.

Met een vlijmscherpe focus op het monteren van het schaatsavontuur wordt rond 15.30 uur de eerste video richting de nieuwszenders gestuurd.

Slechts enkele minuten later wordt de video opgepikt door AT5 in de context “Hou hoop Amsterdammers, hou hoop..” geplaatst op diverse kanalen zoals de website van AT5 en het Instagramaccount van AT5.

Ice from the Sky massaal in de media

De video ‘Ice from the Sky’ is niet alleen opgemerkt door AT5, maar ook SBS6, RTL Nieuws en NU.nl vingen een glimp op van de video.

Dezelfde avond werd de video vertoond in de nieuwsuitzendingen van de twee televisiezenders en werd op NU.nl een artikel geplaatst.

RTL-nieuws (14:05) verwerkte de beelden in de context “het ijs dat er nog ligt, zal snel dooien en zo komt er een einde aan ruim anderhalve week buiten schaatsen en aan deze mooie plaatjes”, sprak SBS6 (14:22) van “prachtige oer Hollandse beelden vanuit de lucht”.

Trots bij Walt Wonder Schmidt

Een schaatsavontuur dat is ontstaan vanuit een ‘last-minute’ belletje op donderdagavond, zorgt ervoor dat wij nu met trots naar de beelden kijken die dezelfde dag nog verwerkt zijn in de Nederlandse nieuwskanalen.

Bij Walt Wonder Schmidt werken wij met een jong en creatief team. Het besluit om op het laatste moment te gaan schaatsen is dan ook iets wat onze actieve aanpak, creativiteit en ons enthousiasme symboliseert.

Heb jij de beelden nog niet gezien? Bekijk de video hier, want hij is het echt waard!

Na het zien van deze video ook interesse in een last-minute video? Wij werken samen graag van idee naar uitvoering.

Neem vandaag nog contact met ons op!