De Video Trends 2020!

 

Een video van een minuut staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden! Des te meer reden om je voor te bereiden op de Video Trends 2020!  

De Video Trends 2020, wij zijn ervan overtuigd, een video zegt meer dan woorden. Het is daarom ook logisch dat organisaties steeds meer inzetten op het gebruik van video. Waar video content voor de grote merken als Heineken, Coolblue en Jumbo al jarenlang een speerpunt is. Zagen we het afgelopen jaar steeds meer kleinere organisaties de overstap maken naar video. Zo wordt er meer gebruikt gemaakt van video content binnen de zorgsector, de waterschappen en lokale ondernemers. Video is nog steeds Booming en zal alleen maar belangrijker worden in 2020! 

Benieuwd welke Video Trends 2020 wij verwachten? Lees dan snel verder! 

 

We onthouden slechts 20% van wat we lezen, terwijl we 80% onthouden als we visuele content zien

 

 

Trend 1. Interactieve video!

In 2020 zal het gebruik van interactieve video nog meer toenemen. Bij interactieve video laat je de kijker de baas zijn. Zo kan hij zelf bepalen wat hij wil zien en waar hij naar door wil klikken. Het resultaat? Video’s worden langer bekeken.

Interactieve video’s kan je zo interactief maken als dat je zelf wilt. Zo kan je ervoor kiezen om een klikbare buttons toe te voegen naar een website o.i.d. Maar ook het toevoegen van een formulier in de video waarmee de kijker zich kan abonneren op een nieuwsbrief of kan aanmelden voor een sollicitatie komt steeds vaker voor. 

Toevallig onze interactieve video gezien?

 

Trend 2. Video op Social Media zetten? Vergeet dan niet de ondertiteling! 

Dat Social Media en video hand in hand gaan, dat weten we allemaal. Echter zien wij steeds meer een verschuiving, zo worden video’s op Social Media vaak bekeken zonder geluid. Het is daarom steeds belangrijker om een ondertiteling toe te voegen aan je video!  

Stel jezelf eens voor, hoe ongemakkelijk is het als je in de trein zit en je rustig door je Instagram feed je opeens geluid hoort van een video. Inderdaad, dat heb je liever niet! 

Uit onderzoek door Verizon Media kwam naar voren dat 92% van de mensen die video’s bekijken op hun telefoon het geluid uitzetten. 

Naast het toevoegen van de ondertiteling is het ook belangrijk om een juist onderschrift toe te voegen, dit wordt namelijk wel gelezen!

 

Trend 3. Die herkenbare, soms vervelende reclames voor een video werken! 

Het gebruik van video-advertenties stijgt al enkele jaren, ook in 2020 zal deze lijn blijven stijgen. De consument is bereid om een video advertentie te zien voordat de video start die hij zelf wil kijken. Als bedrijf kan je hierop inspelen door je video advertentie zo in te richten dat hij aansluit op de video die de kijker oorspronkelijk wil zien. 

Zo kan je jouw video advertentie die gaat over de nieuwste bakproducten targetten op mensen met interesse in bakproducten. Mochten zij een video gaan bekijken over ‘hoe bak ik een taart’ dan is de kans groot dat ze eerst jouw video advertentie zien! 

 

Trend 4. Video’s die beschikbaar zijn voor alle online kanalen

In 2020 kan je het als organisatie niet meer veroorloven dat een video niet geschikt is voor het online kanaal waar jij het wil verspreiden. Zorg er dan ook voor dat je video van hoge kwaliteit is en dat je weet welke afmetingen een video moet hebben voor je online kanaal. Zoals vierkante video’s voor Facebook en verticale video’s voor Instagram 

 

Trend 5. Instagram Stories worden alsmaar belangrijker! 

De afgelopen jaren liet Instagram al een stijgende lijn. Ook voor 2020 zal Instagram blijven groeien! Met name het gebruik van Instagram Stories zal toenemen. De reden hiervoor is dat de consument zich unieker voelt dan de meeste generieke content die geplaatst wordt. Met Instagram Stories kan je de consument een unieke inkijk geven in waar jij als organisatie/ merk mee bezig bent. Consumenten voelen zich speciaal op het moment dat er een Behind The Scene, Sneak Preview of kortingsacties wordt gedeeld!   

Door Instagram Stories te verwerken in je video marketingstrategie ben je in staat om meer verbindingen te zoeken met de consument. Zo kan je een gepersonaliseerde en intieme relatie aangaan tussen de consument en je organisatie/ merk.

Daarnaast kan Instagram Stories een bepaalde ‘Sense of Urgency’ creëren dat ervoor zorgt dat de consument zich geneigd voelt om sneller actie te ondernemen. Zodra een consument een tijdelijke kortingsactie in jouw Instagram Stories ziet zal hij sneller naar je website gaan!

Behind the Scenes - Instagram Stories

Behind the Scenes – Instagram Stories

 

Trend 7. Werving Video’s om de nieuwe generatie te bereiken 

Het inzetten van een wervings- of recruitment video is niet nieuw, maar zal in 2020 steeds vaker worden ingezet. Door het gebruik van video kan je kort en bondig overbrengen waar jij als organisatie voor staat, maar ook wie jij zoekt voor het vervullen van een vacature! 

Een wervingsvideo is ideaal, de nieuwe generatie jongeren is namelijk opgegroeid met video en kijkt gemiddeld 2,5 uur video per dag! Het plaatsen van een vacature in de krant is dus verleden tijd! Zorg dat je weet waar je doelgroep zich bevindt en hoe je deze kan bereiken. 

 

 

In een eerdere blog schreven benoemden wij al waarom organisaties niet kunnen achterblijven op het gebied van wervings video’s. Deze lees je hier. 

 

Eigenlijk zijn lijstjes met trends ontzettend cliché. Zie het daarom als tips die je mee kan nemen binnen jouw organisatie. Zitten er interessante trends tussen waar jij wellicht iets mee kan? 

 

Benieuwd hoe deze Video Trends 2020 jouw organisatie kunnen helpen? Kom langs voor een kopje koffie of stuur een berichtje! 

 

Ps. Twijfel je nog of je echt een video moet laten maken? Bekijk dan eens onderstaande cijfers over videomarketing;

  •       70% van de consumenten zegt dat ze al eens een video van een brand deelden;
  •       72% van de bedrijven zegt dat video hun Conversation rate deed stijgen;
  •       52% van de consumenten zegt dat productvideo’s bekijken hen zekerder maakt in aankoopbeslissingen;
  •       65% van de leidinggevenden bezoekt de website en 39% belt een verkoper van het bekijken van de video.